Sel ve Heyelanzede Büyükköy'e Bir Darbe de Çaykur'dan!

Sel ve Heyelanzede Büyükköy'e Bir Darbe de Çaykur'dan!
Geride kalan haftayı şiddetli yağmur altında sel ve heyelanla geçiren Büyükköylüler, Çaykur'dan gelen mesajla neye uğradıklarını şaşırdı.

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinin çay üreticileri, sel ve heyelanın yarattığı şoku üzerinden atamadan Çaykur'dan gönderilen mesajla bir şok daha yaşadı. Geride kalan haftada meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle afetle mücadele etmekten çay toplayamadıklarını ifade eden beldedeki yaş çay üreticileri, beldede Çaykur'un pazartesi günü randevulu sisteme geçerek kontenjanı pazartesi günü 20, salı günü ise 15 olarak belirlemesine tepki gösterdi.

Büyükköylüler, Çaykur'a ait Büyükköy Çay Fabrikasından kendilerine gönderilen mesajda randevu sisteminin pazartesi günü başlayacağı ve kontenjanın 20 kg olarak uygulanacağını, salı günü ise kontenjanın 15 kg'ye düşeceğini ifade ederek, yetkililerden sel ve heyelan nedeniyle mağdur olduklarından randevu ve kontenjanın ertelenmesini istediler.

image-20160710215852.jpeg

Yaşadıklarının bir afet olduğunu kaydeden çay üreticileri, Çaykur'un aldığı kararla yaşadıkları aferin üzerine tuz biber ektiğini ifade ederek, "Çaykur kendine ait bazı çay alım yerlerini heyelandan temizlenmediği gerekçesiyle açmazken, randevulu sistemi başlatarak kontenjan uygulamasına gitmesi düşündürücüdür. Beldemizde yaşanan afet dolayısıyla çevre belediyeler yardıma koşarken Çaykur'un sel ve heyelanzede üreticiye darbe vuran bu uygulaması kesinlikle kabul edilemez. Yetkililerin almış oldukları bu kararı bir kez daha gözden geçirmelerini ve beldede yaşananın bir afet olduğunu idrak etmelerini ve ona göre davranmalarını ümit ediyoruz" diye konuşarak, yetkililerden yardım talebinde bulundular.

Hatırlanacağı üzere Büyükköy Beldesinde meydana gelen sel ve heyelan sonrası Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar beraberinde Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen ve Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu ile beldede incelemelerde bulunmuş, yaraların en kısa sürede sarılması için çalışmaların başlatıldığını ifade etmişti.

image-20160710220429.jpeg

İLGİLİ HABERİMİZ

Büyükköy Felaketi Yaşadı! Milletvekili Ayar Sel ve Heyelan Bölgesinde İncelemede