Sel ve su baskınlarına dikkat!

Sel ve su baskınlarına dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize, Zonguldak, Bartın, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek riskler konusunda uyarıda bulundu.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan “Meteorolojik uyarıda”, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde saat 24.00'e kadar, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde ise bugün saat 18.00'e kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi.

Meteorolojik uyarıda, yağışın kuvvetli olması nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan riskinin bulunduğu bildirildi.

Bu arada, Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bugünden itibaren yağışların İstanbul'dan doğuya kaymasını beklediklerini bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, bugün İstanbul'un Anadolu yakasında kısa süreli sağanak yağış görüldüğünü, son 24 saat içinde metrekareye Kilyos'ta 179, Kartal'da 15.3, Sarıyer'de 12.2, Şile'de 11.4, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda 24.9, Kartal'da da 15.3 kilogram yağış düştüğünü belirtti.

Bugünden itibaren İstanbul'daki yağışların doğuya kaymasını beklediklerini belirten Yıldırım, bugün 22 derece olan hava sıcaklığının yarından itibaren 1-2 derece artacağını kaydetti. Yıldırım, önümüzdeki 4 günün hava durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: “İstanbul'da yarın hava parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu 25 derece olacak. Salı sabah saatlerinde kısa süreli sağanak yağışlı 24 derece, daha sonra parçalı bulutlu olacak. Çarşamba günü parçalı az bulutlu, 25 derece. Perşembe günü de parçalı bulutlu 25 derece olacak. Rüzgar genellikle güneybatı daha sonra kuzeydoğudan orta kuvvette esecek.”