Selim Temurci Gelecek Partisi'nde

Selim Temurci Gelecek Partisi'nde
Ak Parti İstanbul İl Başkanı olarak 3 yıl görev yapan Rizeli Selim Temurci, Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisinin 154 kişilik Kurucular Kurulu Listesinde yer aldı.

Selim Temurci yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her köşesinde, 82 milyon insanımızın umudunu, mutlu bir gelecek beklentisini yüreğimizde hissettiğimiz; samimiyetle, kararlılıkla ve ülkemiz için büyük bir heyecanla yola çıktığımız tarihi bir gün olduğunu söyledi..

Temurci, Gençlerimiz, kadınlarımız ve aziz milletimiz için, kökleri sevgiyle beslenen ulu bir çınarın tohumlarını ekiyoruz. Gölgesinde herkes için saygının, adaletin, huzur ve güvenin, liyakatin yeşereceği bu medeniyet çınarı bizim tarihi sorumluluğumuzdur. İnsanı yaşatan değerler, kurumları yaşatan ilkelerdir. Devletimizin ve kurumlarımızın geleceği için; şehirlerimizi, beldelerimizi ve köylerimizi kalkındıracak, tüm sektörleri canlandıracak, milletimizin yüzünü güldürecek, adil ortamı ve ilkeli siyaseti egemen kılacağız. Etik değerleri siyasetin temel ilkesi gören, ilkeli duruşuyla herkesin güvenini kazanan Sn. Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde güçlü bir kadro ile yola çıktık. Milletimize inancımız tamdır. Gelecek hepimizin geleceği, Partimiz hepimizin Partisidir. Ülkemize hayırlı olsun dedi.

selim-temurci-toplu.jpg

SELİM TEMURCİ KİMDİR?

1970 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde dünyaya gelen Selim Temurci, liseyi imam hatip lisesinde okudu. Temurci daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.

Selim Temurci yüksek lisansı ve doktorasını Marmara Üniversitesi’nde ekonomi üzerine tamamladı. Özel sektörde yöneticilik görevlerinde bulunan Temurci, Köprü Grubu Derneği Başkanlığının yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Temurci’nin ekonomi ve siyaset alanlarında çok sayıda makalesi yayımlandı.

Siyasi çalışmalarına gençlik kollarında başlayan Temurci, il başkan yardımcılıkları da dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu.

2006 - 2009 yıllarında Ak Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 -2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Temurci, 2012 -2015 yılları arasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti.

8 Şubat 2015 - 8 Şubat 2018 tarihleri arasında Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Selim Temurci evli ve 3 çocuk babasıdır.

selim-temurci-rize.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Ahmet Davutoğlu "Gelecek Partisi"ni açıkladı