Selim Temurci: "İstifamız hayırlara vesile olsun"

Selim Temurci: "İstifamız hayırlara vesile olsun"
Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte AK Parti'den istifa eden Rizeli siyasetçi İstanbul eski İl Başkanı Dr. Selim Temurci, istifasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte AK Parti'de kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen ve ihracı beklemeden Davutoğlu ile birlikte istifa eden Rizeli siyasetçi İstanbul eski İl Başkanı Dr. Selim Temurci, istifasının hayırlı olması temennisinde bulunarak "Kuruluşundan itibaren; Ak Parti çatısı altında, kuruluş ilkelerine ve medeniyet değerlerimize sadakatle, milletimize hizmet etmekten onur duyduk. Ümmet bilinci ve Türkiye sevdamız, yaptığımız her vazifede kılavuzumuz oldu. Gelinen noktada, makam için susmayı değil, hakikat için haykırmayı seçtik. " dedi.

Temurci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bizim için hayatın anlamı, inandığımız değerler uğruna mücadele etmektir. Kuruluşundan itibaren; Ak Parti çatısı altında, kuruluş ilkelerine ve medeniyet değerlerimize sadakatle, milletimize hizmet etmekten onur duyduk. Ümmet bilinci ve Türkiye sevdamız, yaptığımız her vazifede kılavuzumuz oldu. Gelinen noktada, makam için susmayı değil, hakikat için haykırmayı seçtik. 15 Temmuz gecesi dahil; vatanı için canını ortaya koyan, omuz omuza yürüdüğümüz samimi dava eri kardeşlerimizin sorumluluğunu yüreğimizde hissederek, partinin ve ülkenin büyük hatalarla savrulmasına göz yummadık. İlkeleri ihraç ettikten sonra kişileri ihraç etmek neyi değiştirir? Biliyorum ki; nice zorlukları birlikte göğüslediğimiz cesaret timsali yüreklerden bizi kimse ihraç edemez. Ak Parti’ye gönül vermiş kardeşlerimiz bizim her daim yol arkadaşlarımızdır. Süreçlerin tıkandığı ve Ak Parti’de siyaset yapma imkanının kalmadığı önümüzdeki süreçte, partinin adıyla değil alnımızın akıyla yürüyeceğiz. Ülkesi ve milleti için çabalayan, adil ve mutlu bir gelecek umudu taşıyan herkesle bir ve beraber olacağız. Haklı olanın güçlü olduğu, liyakatli olanın emaneti yüklendiği, korkunun değil sevginin hakim olduğu bir Türkiye için yüreğimizi ortaya koyacağız. İstifamız hayırlara vesile olsun. Rabbim, ülkemizin aydınlık yarınları için bizleri hizmetkar kılsın. Bismillahirrahmanirrahim..."

selim-temurci-istifa-acikla.jpg

Davutoğlu'nun yanı sıra ihracı istenen Selim Temurci, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ, Abdullah Başçı, Nedim Yamalı ve 24. Dönem Milletvekili Feramuz Üstün de AK Parti'den istifa etmişti.

SELİM TEMURCİ KİMDİR?

selim-temurci-ak-parti-ista.jpg

1970 yılında Rize Çayeli'nde doğan Selim Temurci, İmam Hatip Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi'nde ekonomi üzerine tamamlayan Temurci, özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerini yerine getirdi.

Köprü Grubu Derneği Başkanlığının yanısıra bir çok sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev alan Temurci'nin ekonomi ve siyaset alanlarında çok sayıda makalesi yayımlandı.

Siyasi çalışmalarına Gençlik Kollarında başlayan Temurci; İl Başkan Yardımcılıkları da dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu.2006 – 2009 yıllarında AK Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 -2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Temurci, 2012 -2015 yılları arasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti. 8 Şubat 2015 tarihinde yapılan AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi'nde İl Başkanlığına seçilen ve 8 Şubat 2018 tarihinde bu görevinden istifa eden Dr.Selim Temurci evli ve 3 çocuk babasıdır.