Şemdinli'de neler oluyor?

Şemdinli'de neler oluyor?
23 Temmuz'dan bu yana Şemdinli'de PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma devam ediyor. Peki Şemdinli'de neler oluyor?

Şehrin hakim bölgelerine ağır silahları konuşlandıran, devletle halkı karşı karşıya getirmek için halkın arasına sızan terör örgütü PKK'nın, Şemdinli'de Suriye'dekine benzer bir çatışma ortamı çıkarmak için yaptığı plan son anda deşifre oldu.

Daha önce vur-kaç taktiği uygulayan örgüt ilk kez vur-kal taktiği uyguladı ve adeta güvenlik güçleri ile Şemdinli kırsalında bir cephe çatışmasına girdi.

Yaklaşık 10 günden fazla bir süreden beri bölgede çatışmalar devam ediyor. Medya bölgeye sokulmadığı için de bölgeden sağlıklı bilgiler gelmiyordu.

Dün akşam A Haber'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, herkesin merak ettiği "Şemdinli'de Neler Oluyor" sorusunu yanıtladı

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları;

Öncelikle Şemdinli 'de 23 Temmuz itibariyle başlayan bir süreç oldu. Bu sorun süreçte de ifade edilen medya Şemdinli'de bir psikolojik harekatı başlattı ve bu silahlı kuvvetlerimizde moral noktasında ister istemez etkiliyor. Bizi etkiliyor.
 
Ama orada karada, havada sürekli bir mücadele sürdüren bizim güvenlik güçlerimiz var. Son tabloyu size veriyorum. Şu ana kadar istihbarat bilgileri olarak söylüyorum. 23'ünden itibaren bizim iki şehidimiz var. Fakat 115 terörist etkisiz hale getirildi.
 
Daha fazla askerin şehit olduğu ancak gizlendiği yönündeki iddiaları yalanlayan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bunların hepsi yalan. Malum onların kendilerine ait özel medyaları var ya oralardan, internet sitelerinden, tivitlerden falan buralardan yapılmış işler. İşte o dediğim bir kısım medya bunu haber yapmak suretiyle 'işte şu kadar asker şehit oldu gizleniyor. Şu kadar helikopter düştü, gizleniyor' falan. Silahlı Kuvvetler, şehit olan erini gizler mi veyahut da şu kadar düşen helikopterini gizler mi? Ama burada karşı taraf bir psikolojik harekat yapıyor ve bu psikolojik harekata da ne yazık ki bu medya alet oluyor. 'Kimin medyası diye' ben soruyorum bu soruyu.

Hani terör örgütünün yayın organları var bunu biliyoruz ama bir de onlarla ilişkisi olmadığını söylediği halde bilerek veya bilmeyerek maalesef onların tezgahına veya onların ocağına odun taşıyanlar var. Bunları nereye kadar kabulleneceğiz. İsmen mi bunları ifşa edeceğiz. Bunları okuyanlar, benim vatandaşımın aklıselim ile değerlendirmek suretiyle gereken tavrı takınması lazım. Aynı zamanda televizyon ekranlarında izliyoruz, bunlara gereken tavrı koymamız lazım. Şu anda benim söylediğim sizlere teknik takiplerde elde ettikleri. Çünkü aşırı derecede havadan insansız hava araçlarının tespitleriyle helikopterlerimiz, uçaklarımız bütün o bölgeleri ve hassasiyetle yani sivilin yaşamadığı bölgelerde bu operasyonlar bu süre içinde yapılmıştır, yapılmaktadır.