Şemsettin Durmuş, Müstakil Düşünceler'e konuk oldu

Şemsettin Durmuş, Müstakil Düşünceler'e konuk oldu
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, MÜSİAD Rize Şubesince düzenlenen Müstakil Düşünceler'e konuk oldu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi tarafından düzenlenen ‘Müstakil Düşünceler’ toplantısının bu ayki konusu ‘Eğitim’ oldu.

MÜSİAD Rize Şubesi Konferans salonunda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyelerinin katılımıyla yapılan ‘Eğitim’ konulu Müstakil düşünceler toplantısının konuşmacı konuğu İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş oldu.

MÜSİAD olarak eğitimin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını söyleyen MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, programın açış konuşmasında, “Eğitim, ekonomisi ne kadar iyi olursa olsun ülkelerin en çok zorlandığı konuların başında gelmektedir. Buna paralel olarak da ilimizde eğitim konusunda elimizi taşın altına sokmadan başarı sağlamamız mümkün değildir. Bu sadece Milli Eğitimin görevini yapmasıyla değil bu şehirde yaşayan bütün herkesin kendi üzerine düşeni yapmasıyla olabilir. Eğitimin ilmi ve irfan boyutuyla günümüz çağına göre uyarlanarak uzun süreçli çalışmalarla sonuç alınabilecek bir konudur. Bu manada eğitimde yapılan değişikler yürütülen çalışmaların sonuçlarını almak zaman alabilir. Sabırlı ve özverili olmak gerektirir. MÜSİAD olarak eğitim bizim önceliklerimiz arasındadır. Bu manada üyelerimizin ortaklığıyla yapacağımız yatırımımızı eğitim alana hizmet vermeyi tercih ederek, özel okul projemizi hayata geçirdik ve 2015-2016 yılı eğitim-öğretim yılında açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi.

semsettin-durmus-mustakil-dusuncelere-konuk-oldu.20141228192819.jpg

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ise, MÜSİAD üyelerine Rize’nin eğitim durumuyla ilgili genel bilgilendirme yaptıktan sonra Rize’de eğitime nitelik kazandırma konusunda takip ve motivasyona yönelik yürütülen çalışmalardan bahsetti. Durmuş daha sonra Rize’nin eğitiminde veli, öğrenci ve öğretmen ayağının ele alınarak yürütülen çalışmalarından bilgiler aktardı.

rize-il-milli-egitim-muduru-semsettin-durmus-ile-rize-musiad-baskani-mahmut-dabak.jpg

Yaklaşık iki saat süren toplantıda Durmuş, MÜSİAD üyelerinin sorularına cevap verdikten sonra program sona erdi.

semsettin-durmus-mahmut-dabak.jpg