Şenol Güneş: 1461 ile şike mi yapacağız?

Şenol Güneş: 1461 ile şike mi yapacağız?
Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray'ı konuk edecek olan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş TFF'ye ağır ithamlarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktör Şenol Güneş, pazar günü oynanacak Galatasaray maçı öncesi ilginç açıklamalarda bulundu, Futbol Federasyonu'nun kupada Trabzonspor ile organik bağı bulunan 1461 kulübünü ayrı gruplara göndermesini değerlendirdi.

İşte Güneş'in o açıklamaları: "Mesela 1461'i niye bizim grup dışına attılar kupada. Şike olur diye. Peki başka takımların diğer takımlara yakınlığı yok mu? Var. O zaman niye onlar için şüphe etmiyorsun. İşine gelen için şüphe et. İşine gelmeyen için şüphe etmiyorsun. Bu adaletsizlik var zaten bu ülkede. Onun için diyorum ki bunların halledilmesi gerekir. Bu şüphe ile baktığınız zaman işi çözemezsiniz. Biz 1461 ile beraber olduğumuz zaman şike mi yapacağız?

Ben yapabilir miyim? Mustafa hoca yapabilir mi? Mümkün değil ya ben hayatım boyunca leke alacağım şike yaparsam. Şurada antrenman maçı yaptığımız zaman bile kıran kırana oynuyoruz. Bunları yapanlar, bunları düşünenler olabilir ama biz değiliz. O biz değiliz. Ama Türkiye buna uygun değil. Türkiye'de henüz adalet o konuda sağlanamadı. Bu sağlanmadığı için de bu uzun yıllar devam edecek.

3 Temmuz sürecinden biz çok etkilendik. Ona girmek istemedim. Ben hiç işin içinde yoktum ama etkilendiğim doğru. Kulüp olarak etkilendiğimiz doğru. Halen daha kulüp, camia, takım etkileniyor. Konuşulması, speküle edilmesi, transfer birçok konu bununla bağlantılı. En büyük zararı gören takımız, bu yarış içinde kafa kafaya geldiğimiz için. Varsa ki adalet, hukuk öyle söylüyor. Zararı gören biziz. Yoksa o zaman başkaları zarara uğramıştır."