Şenol Güneş Onu ’Yeni Transfer’ Olarak Değerlendirdi

Şenol Güneş Onu ’Yeni Transfer’ Olarak Değerlendirdi
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Vida'nın hazır durumda olduğunu belirterek, uzun süre sonra takıma dönen Gökhan Töre için de "yeni transfer"...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Vida'nın hazır durumda olduğunu belirterek, uzun süre sonra takıma dönen Gökhan Töre için de "yeni transfer" ifadesini kullandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu. Antalya kampının çok güzel geçtiğini belirten Güneş, "Tesisin imkanları çok iyiydi. Kampta iyi beslenip iyi dinlenirsiniz. Takım ve kulüp için iyi bir kamp oldu. Lige iyi başlamak önemli. İkinci yarı zor maçlar olacak. Umarım iyi maçlar olacaktır. Birkaç küçük sakatlık yaşadık kampta ama çok da önemli sakatlıklar olmadı. Kaleci Utku'nun bir sakatlığı vardı. Tosic'in arka adalesinde gerginlik vardı. Adriano 2 idmana çıkmadı. Bunun dışında eksik olmadı" dedi.

Yeni transfer Vida'nın gerek ilk isminin gerekse ikinci isminin çok anlamlı olduğuna vurgu yapan Güneş, "Vida'nın ismi güzel, bize malzeme çıktı. Fizik ve anlayış olarak hazır. Uyumsuzluğu yok. Zaman zaman sahada geriye sarkmaları oluyor ama bu da zamanla geçecek. Bizim oyun yapımıza olan uyumdan kaynaklı bu" açıklamasını yaptı.

"HAK EDEN TAKIM ŞAMPİYON OLSUN"

Transferlerle ilgili olarak kendisinin herhangi bir açıklama yapmadığını belirten Şenol Güneş, "Transferle ilgili başkan açıklama yapıyor. Bunun üzerine söz söylemek doğru değil. Ben de söyledim başkana. Bir başka oyuncu da alınabilir. Transfer olabilir. Eldekilerin kıymetini bilmek gerekiyor" dedi.

İkinci yarıda dostane maçların olmasını dileyen Güneş, "Rekabetin, fair-play içinde geçmesini bekliyorum. Antrenör ya da takımları, yumurtaları kafa kafaya vurdurur gibi yarıştırmamak gerekir. Medya da bu konuda destek ve denetleyici olmalı. Hak eden takım şampiyon olsun" diye konuştu.

Transfer konularında suni gündemlerin oluştuğunun altını çizen tecrübeli çalıştırıcı, "Herkes kendine göre gündem oluşturuyor. Oyuncu almayla ilgili benim de istediğim oyuncular olduğunu söylüyorlar. Kulübün profesyonel oyuncusuna teklif gelmesi normal. Benim birine teklif yaptığım yazılıyor ama böyle bir durum olmaz" ifadelerini kullandı.

"GÖKHAN TÖRE FİZİK OLARAK İYİ DURUMDA"

Uzun süredir sakat olduğu için takımdan ayrı kalan Gökhan Töre'nin antrenmana çıkmasının kendisini memnun ettiğini ifade eden Şenol Güneş, "Yeni transferimiz Gökhan Töre de burada. Durumu fizik olarak iyi. Ama topla oynama konusunda biraz daha zamana ihtiyacı var" dedi.

CENK TOSUN YORUMU

'Come to Beşiktaş" kampanyasının iyi bir pazarlama fikri olduğunu, takımın iyi gittiği dönemde bu yapılanların çok doğru işler olduğunu söyleyen Güneş, Everton'a transfer olan eski öğrencisi Cenk Tosun'la ilgili olarak da, "Cenk'i ilk maçında olumsuz bulmadım. Rakip daha iyiydi. Rakibin hücumda olması, Everton'ın savunmada kalmasına sebep oldu. Cenk'in top saklama ve orta sahaya dönüşü iyiydi. Bu konuda son 2 senede kendisini çok geliştirdi. Ancak 1 maçla olumlu ya da olumsuz konuşmayı doğru bulmuyorum. İyi işler yapacağına inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:IHA