Senoz Vadisinde 30 Çiftçiye 600 Kovan Verildi

Senoz Vadisinde 30 Çiftçiye 600 Kovan Verildi
Rize'de organik arıcılık için yeterli bulunan 30 arıcıya toplam 600 adet kovan ve 30 adet arı kışlatma tezgahı hibe edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” projesi kapsamında Rize’nin Çayeli ilçesi Senoz Vadisi'nde organik arıcılık için yeterli bulunan 30 arıcıya toplam 600 adet kovan ve 30 adet arı kışlatma tezgahı hibe edildi.

“Kovanı Bizden Arısı Senden” sloganı ile sürdürülen projede kovanların dağıtımı için de 12.12.2012 günü seçildi. Kovan dağıtımı sırasında konuşan Rize Valisi Nurullah Çakır, “Rize’nin çok şanslı olduğunu belirterek, Taşımış olduğu, markalaştırmış olduğu değerleri var. Rize’deki arıcılarımızın bu anlamdaki samimiyet ve gayretleri ve özellikle de bu konuda dirayetli davranmaları Rize bölgemizi yaylalarıyla, zenginliğiyle biraz daha öne çıkartıyor. Bizim markalaşmış ballarımız var. Sadece Arıcılar Birliğimiz değil. Sadece Anzer Balımız değil. Bunun yanında markalaşmış arkadaşlarımız var. Sadece arıcılıkla değil. Bunun yanında bir çok yönüyle kıymetli değerlerimiz var. Üzümümüz var, Yaylada yetişen bitkilerimiz var. Bunları biraz daha sanayi ürünü haline getirerek, markalaştırarak ve pazarlama tekniklerini kullanarak daha iyi noktalara taşıma durumundayız” dedi.

Daha sonra 600 adet kovan ve arı kışlatma tezgahları çiftçilere verildi.

senoz-vadisinde-30-ciftciye-600-kovan-verildi-2.jpg

senoz-vadisinde-30-ciftciye-600-kovan-verildi-1.jpg