Senoz'da ÇED Bilgilendirme Toplantısı

Senoz'da ÇED Bilgilendirme Toplantısı
Derelerin Kardeşliği Platformu Dönüm Sözcüsü Ömer Şan, Rize Senoz Vadisinde yapılması planlanan...

Derelerin Kardeşliği Platformu Dönüm Sözcüsü Ömer Şan, Rize Senoz Vadisinde yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) projesi için ÇED bilgilendirme toplantısı yapılacağını bildirdi.

Şan, yaptığı yazılı açıklamada, toplam 35 kilometrelik Senoz Vadisinde yapılması planlanan 14 HES projesinden birisi olan 4.53 megavat kurulu gücündeki Başköy Regülatörü ve HES projesi için vadide ÇED toplantısı yapılacağının duyurulduğunu belirtti.

Senoz Vadisi Uzundere ve Başköy dereleri üzerinde yapılması planlanan HES projesi için 9 Aralık Cuma günü Saat 12.00'da Uzundere köyü camisinde halkın ÇED sürecine katılımı toplantısı yapılacağını ifade eden Şan, şunları kaydetti: ''HES projelerine karşı tepki gösteren Senoz Vadisi köylüleri, projeyi protesto ederek ÇED toplantısına katılmayacak. Senozlu köylüler, Senoz Derneği öncülüğünde daha önce vadi üzerinde yapımı planlanan 14 ayrı HES projesine karşı açtıkları 8 ayrı davanın 6'sında yürütmeyi durdurma ve iptal kararı almış, uygulanmayan yargı kararlarını defalarca protesto etmişti.''