Serdar: Başbakan'ın Kendirli Hassasiyeti Var

Serdar: Başbakan'ın Kendirli Hassasiyeti Var
Kendirli’de bir devri sona erdiren Alaattin Serdar, seçimden sonra ilk kez konuştu. Serdar, Başbakan Erdoğan’ın Rize mitinginde söylediği sözün nedenini açıkladı ve...

Kendirli Beldesinin yeni Belediye Başkanı Alaattin Serdar, Başbakan Erdoğan’ın Rize mitinginde söylediği sözün nedenini açıkladı ve Kendirli’nin 47 yıl sonra ilk kez kabuk değiştirdiğini söyledi.

Rize’de 1967 yılında belde olan Kendirli’de, Kendirlililer kabuk değiştirerek 666 oy farkıyla Ak Parti adayı Alaattin Serdar’ı belediye başkanı seçti. Serdar, Kendirli halkına göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ederek “Kendirli’nin Ak Belediyecilik ile tanışması Kendirli’nin menfaatine olacaktır.” dedi.

2009 yerel seçimlerinde yüzde 48 oy almasına rağmen Saadet Partisi Adayı Salih Uzun’a karşı 30 oy farkıyla seçimi kaybeden Alaattin Serdar, bu kez Belediye Başkanı Salih Uzun’a 666 oy fark atarak Kendirli’de tarihi yeniden yazmaya hazırlanırken aynı zamanda Başbakan Erdoğan’ı Kendirli’de karşılamayı bekliyor.

alaattin-serdar-kendirli-belediye-baskani-secildi.jpg

Serdar, yaptığı açıklamada, ”Ak Belediyecilik ile tanışamayan bir belediyenin yanı sıra Saadet Partili belediyenin de beldeye çok şeyler verememesi dolayısıyla böylesine bir fark ortaya çıktı” ifadelerine yer verirken farkın ayrıca oluşmasının nedenini “17 Aralık ve Gezi Parkı olaylarından sonra Ak Parti ve Türkiye ile Başbakan Erdoğan’a karşı yapılmak istenen oyunların belde halkı tarafından iyi analiz edilip çok iyi görülmesinden dolayı Kendirli halkı gerçeği görmüştür. Kendirli halkı Başbakanımıza karşı yapılması istenen iç ve dış mihraklı oyunları gördüğünden dolayı bu iki neticeyi değerlendirerek Kendirli bir oy patlamasıyla Ak Parti demiştir.” şeklinde açıkladı.

Başbakan Erdoğan’ın son Rize mitingi sırasında “Kendirli’yi alamazsan kendini orada ağaca as” sözünü de değerlendiren Serdar, Başbakan Erdoğan’ın Kendirli’ye karşı ayrı bir hassasiyeti olduğundan bu sözü kullandığını kaydederek şöyle devam etti: Başbakan Erdoğan’ın uzun yıllar öncesinden taki İstanbul İl Başkanı olduğu yıllardan günümüze kadar Kendirli’ye karşı bir hassasiyeti vardır. Başbakanımızın bu haklı davasının temellerinin atıldığı yerlerden birisidir Kendirli. Başbakanımızın ruh ve maneviyat iklimi bakımından ruh dünyasına en çok hitap eden yerlerdendir Kendirli. Başbakanımızın Kendirliye hassasiyeti bu yerlerden geliyor. İnanıyoruz ki Başbakanımızın anayurtlarındandır Kendirli. Başbakanımızın son Rize mitinginde söylediği o söz Kendirli'ye karşı olan muhabbetinin ürünüdür. Dolayısıyla Kendirli’nin Ak Partili olmasını istemesinden ve Kendirli’de rekor bir oyla seçimin kazanılmasının istenilmesinden kaynaklanan bir sözdür.

Serdar, son olarak, Başbakan Erdoğan’ın ilk Rize ziyaretinde ilk kez teşekkür amaçlı bir beldeye giderek belde halkına teşekkür edeceği ziyarette Kendirli’de muhteşem bir karşılamaya hazır olacaklarını ifade etti.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'de Saadetin Kalesi Çöktü

Başbakan Kendirli'ye Göz Kırptı !