Serin ve Yağışlı Hava Geliyor!

Serin ve Yağışlı Hava Geliyor!
Ülkemizin bu gece saatlerinden itibaren yeni bir serin ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta ortasına kadar kuzey, iç ve batı bölgelerde (Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde) görülecek yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Yağışların; yarın (1 Haziran Pazartesi) Trakya, Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile göller yöresinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların sebep olacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yağışlı sistemin aralıklarla Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri yurdumuzun kuzey, iç ve batı bölgelerinde etkili olmaya devam etmesi, Perşembe günü (04.06.2020) kuzeydoğu ve iç kesimlerde Cuma günü de Doğu Karadeniz’in iç kesimi ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Perşembe gününe kadar yurdun batı bölgelerinde mevsim normallerinin biraz altında doğusunda ise normalleri civarında seyredeceği ancak; Cuma gününden itibaren ülke genelinde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; hafta ortasına kadar önümüzdeki üç gün ülkemizin, iç ve doğu bölgelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor." denildi.

Rize'de 1 Haziran Pazartesi günü havanın parçalı bulutlu, salı, çarşamba ve perşembe günü gökgürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken, üç büyük kentimizde önümüzdeki üç gün süresince beklenen hava durumlarının şu şekilde olması bekleniyor;

Ankara’da havanın; parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

İstanbul’da havanın; parçalı ve zaman zaman çok bulutlu, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

İzmir’de havanın; parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi ve Salı günleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Çarşamba ve Perşembe günleri iç kesimlerinin kısa süreli mevzi sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.