Servet: Madalyamı kaybettiğim anneme hediye ediyorum

Servet: Madalyamı kaybettiğim anneme hediye ediyorum
Türkiye'nin olimpiyat oyunları tarihinde tekvando branşında ve 2012 Londra Olimpiyatlarında kazandığı ilk altın madalyanın sahibi Servet Tazegül'den duygulandıran açıklama:

Servet Tazegül'ün kazandığı altın madalya, Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında tekvando braşında kazandığı ilk altın madalya oldu. Türkiye, olimpiyat oyunlarında daha önce Azize Tanrıkulu ile gümüş, Bahri Tanrıkulu, Servet Tazegül ve Hamide Bıkçın ile de bronz madalya kazanmıştı. Servet Tazegül, kazandığı altın madalya ile birlikte 2008 Pekin'de kazandığı bronz madalyadan sonra 2. olimpiyat madalyasını boynuna takmış oldu.

Londra Olimpiyatları'nda tekvandoda altın madalya kazanan Servet Tazegül, bu madalyasını 57 gün önce kanserden yaşamını yitiren annesi Gültan Tazegül'e hediye ettiğini söylerken gözleri doldu.

26 Eylül 1988 Nürnberg doğumlu olimpiyat şampiyonumuz Servet Tazegül Londra'ya gelmeden 2 ay önce annesini kaybetmenin acısıyla sarsıldı. 14 Haziran 2012'de annesi Gültan Tazegül tedavi gördüğü Almanya'da  kanserden yaşamını yitirdi.

ANNE TAZEGÜL: OĞLUM OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLACAK

Oysa daha 3 ay önce babası, "Oğlum Olimpiyatlar'a gidecek" derken, anne Gültan Tazegül, "Gitmekle kalmayacak, oğlum olimpiyat şampiyonu olacak" diyordu. Oğluna bu kadar güveniyordu anne. Ama oğlunun bu başarısını göremeden yaşamama veda etti. Servet annesi ölürken de yanındaydı. Annesini İzmir'e getirdi, gömdü. Bu acıyı ise kalbine. Önünde hazırlanacağı çok önemli bir turnuva vardı. Olimpiyatlar. Vargücüyle hazırlandı. Avrupa ve dünya şampiyonluğunun yanına bir olimpiyat altını eklemek istiyordu. Ve bunu annesi Gültan Tazegül için yapacaktı.

24 SAATTE RAKİPLERİNİ BİRER BİRER DEVİRDİ VE ŞAMPİYON OLDU

114 sporcuyla katıldığımız Londra Olimpiyatları'nda günler ardı arkasına geçerken sporcularımız da bir bir eleniyordu. Tek başarımız grekoromende Rıza Kayaalp ile bronz olarak gelmişti. Servet maçlar öncesinde kendinden emin tavırlarıyla herkesi bu madalyaya adeta inandırmıştı. "Altın madalya alamamam için hiçbir neden yok" diyordu şampiyon sporcu öyle de yaptı. 1 günde tam 4 kez mindere çıktı, birer birer devirdi ve altına uzandı.

servet-tazegul-tekvando.jpg

SERVET: ALTIN MADALYAYI KAYBETTİĞİM ANNEME HEDİYE EDİYORUM

Artık annesine verdiği sözü tutmuştu. Karşılaşma sonrası ise yaptığı açıklamada, "Çok iyi hazırlanmıştım, buraya yenilgisiz geldim. Kendime inanıyordum. Kazandım bunu Türk halkına hediye ediyorum" dedi. Servet Tazigül bu altın madalyanın kendisi için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu madalyayı 2  ay önce kaybettiğim anneme hediye ediyorum" dedikten sonra gözleri buğulandı ağlamaklı oldu. Gözlerini sildi sonnra da madalya için kürsüye gitti.

servet-tazegul-londra-olimpiyatlarinda-altin-madalya-kazandi.jpg

İŞTE SERVET'İN MADALYA KOLEKSİYONU

Olimpiyat Oyunları

Bronz 2008 Pekin - 68 kg

Altın 2012 Londra - 68 kg

Dünya Şampiyonası

Altın 2011 Gyeongju - 68 kg

Bronz 2009 Kopenhag - 68 kg

Avrupa Şampiyonası

Altın 2010 Sankt Petersburg - 68 kg

Altın 2008 Roma - 67 kg