Ses Kısıklıkları Kanserin Habercisidir

Ses Kısıklıkları Kanserin Habercisidir
Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferhan Öz, Rize'de katıldığı sempozyumda ses kısıklıklarının, kanserin çok erken dönemlerinde görüldüğünü kaydetti.

Rize'de "Ses ve Larenks Hastalıkları Tanı ve Tedavisi Sempozyumu" başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenenen sempozyuma, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferhan Öz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt ile akademisyenler ve doktorlar katıldı.

rizede,-ses-ve-larenks-hastaliklari-tani-ve-tedavisi-sempozyumu-duzenlendi-2.jpg

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferhan Öz, sempozyumun açılış konuşmalarının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sempozyumda, larenks hastalıkları, ses ve yutma bozukluklarıyla ilgili cerrahi yöntemleri ve bu hastalıklardaki tanı ve tedavi yöntemlerinin üzerinde duracaklarını söyledi.

Bu tanı ve tedavi yöntemleri içerisinde ses hastalıklarının çok yaygın yaşandığını ifade eden Öz, "Özellikle kanser cerrahisi büyük önem arz ediyor. Ses kısıklıklarının, kanserin erken dönemlerinde yer aldığını biliyoruz. Bu açıdan ses hastalıklarının tanılarındaki en modern yöntemleri ve cerrahileri, canlı cerrahi ile tüm kursiyerlerimize göstererek en iyi şekilde yetişmelerini istiyoruz ve bu amaçla buradayız" dedi.

rizede,-ses-ve-larenks-hastaliklari-tani-ve-tedavisi-sempozyumu-duzenlendi-1.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Engin Dursun ise tıp biliminin tüm bilimsel ve teknolojik gelişmelerden yararlanarak hızla geliştiğini ve değiştiğini kaydederek, "Bunun gereği olarak da disiplinimizdeki tanısal girişimler, tıbbi, cerrahi tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri de sürekli değişmekte ve yenilenmektedir. Bu amaçla yetişen yeni nesil için bilimsel ortam yaşatmak ve güncel bilgi aktarımında bulunmak için böyle bir sempozyumu düzenlemiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Türkiye'nin çeşitli illerinden kulak, burun ve boğaz hastalıkları konusunda 60'a yakın uzman doktorun katıldığı ve yarın sona erecek sempozyumda, canlı cerrahi sunumlar ve kadavra uygulamaları yapılacak.

rizede,-ses-ve-larenks-hastaliklari-tani-ve-tedavisi-sempozyumu-duzenlendi-3.jpg

rizede,-ses-ve-larenks-hastaliklari-tani-ve-tedavisi-sempozyumu-duzenlendi-4.jpg

rizede,-ses-ve-larenks-hastaliklari-tani-ve-tedavisi-sempozyumu-duzenlendi-5.jpg