SES Rize Şube Başkanı Çelebi, Erdoğan’a Hakaretten İfade Verdi

SES Rize Şube Başkanı Çelebi, Erdoğan’a Hakaretten İfade Verdi
SES Rize Şube Başkanı Deniz Göktaş Çelebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Rize Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi.

Rize Sağlık Müdürlüğünde hemşire olarak görev yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Rize Şube Başkanı Deniz Göktaş Çelebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Rize Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi

Başkent Ankara’da 102 kişinin hayatını kaybettiği Barış ve Emek mitinginde yaşamını kaybeden Rize’nin Pazar ilçesinden EMEP Üyesi Emekli Öğretmen Turan Bozacı’nın cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Pazar Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Deniz Göktaş Çelebi, Rize Müracaat Savcılığı’na giderek ifade verdi.

Çelebi, savcının kendisine cenaze törenindeki yürüyüş görüntülerini izlettiğini ve görüntülerdeki şahsın kendisi olup olmadığını sorduğunu belirterek, “Ben Ankara barış mitingine Bozacı ile birlikte Rize’den gittim. Katliamda arkadaşım yaşamını yitirdi. Pazar’daki cenaze töreni esnasında kalabalık çeşitli sloganlar attı. Ben de slogan attım. Erdoğan’ı kasıtlı hedef alarak slogan atmadım. O günkü ruh hali içerisinde kitlenin attığı her sloganı attım. Kimseye hakaret etmedim. En demokratik hak olan yürüyüş ve slogan atma hakkımı kullandım” dedi.

Çelebi’nin talimatla alınan ifadesi Pazar Adliyesi’ne gönderildi.