Sevdiğinin yanına gömülemedi... Cenazesine çok az kişi katıldı

Sevdiğinin yanına gömülemedi... Cenazesine çok az kişi katıldı
Sev Kardeşim şarkısıyla bilinen Şenay Yüzbaşıoğlu, ölümüyle hayata küstüğü eşinin yanında toprağa verilemedi.

Hayat Bayram Olsa ve Sev Kardeşim şarkılarıyla bilinen Şenay Yüzbaşıoğlu düzenlenen cenaze töreninden sonra Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Dolmabahçe- Bezmi Alem Valide Sultan Cami’nde düzenlenen törene ablası Şaziye Çataloğlu, kardeşi Halil İbrahim Ekiz’in de aralarında bulunduğu akrabaları ile Sezen Cumhur Önal, Erkan Özerman, İzzet Öz, Mustafa Sarıgül, eski CHP milletvekilleri Mehmet Sevigen ile Çetin Soysal'ın da bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı. Öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra, Şenay Yüzbaşıoğlu Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

senay-yuzbasioglu-cenaze-toreni.jpg

Yüzbaşıoğlu'nun kız kardeşi Şaziye Çataloğlu, kız kardeşinin ihmal edilmiş bir sanatçı olduğunu söyledi.

“Sev Kardeşim” şarkısıyla milyonların kalbine tahta kuran, 61 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Şenay Yüzbaşıoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü sanatçı için Dolmabahçe Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine sanatçının ailesi, sevenleri ve sanatçı dostları katıldı. Hayli üzgün olduğu görülen sanatçının erkek kardeşi Halil İbrahim Ekiz, “Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin” dedi.

Sanatçıyı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, “Sev Kardeşim’e bugün hala ihtiyaç var. Keşke bugün de o şarkıları söyleyebilsek. Türkiye’nin her tarafında sev kardeşim diyebilsek. Biz 1977 yılında sevgili Şenay’ın ‘Sev Kardeşim’ şarkısındaki sözlere siyaseten layık olabilseydik, Türkiye bugün çok başka bir noktada olurdu. Ben bugün Türkiye’ye diyorum ki, sev kardeşim. Din, dil, kültür farkı gözetmeden gelin birbirimizi sevelim. Bize unutulmayacak sözler bıraktı” diye konuştu.

“ŞENAY İHMAL EDİLMİŞ BİR SANATÇIDIR”

Şenay Yüzbaşıoğlu’nun kız kardeşi Şaziye Çataloğlu, kardeşinin gereken ilgiyi görmediğini belirterek, “Şenay ihmal edilmiş bir sanatçıdır. Son derece zarif, son derece duygulu, felsefi düşünen, insanları çok seven insandı. Ben düşünüyorum ki, Türkiye’de sanata ve sanatçıya hakikaten hiç değer verilmiyor. Bütün sanatçılar adeta terk edilmiş birer evlat gibiler” dedi.

MEZARIN TAPUSU BULUNAMADI EŞİNİN YANINA GÖMÜLEMEDİ

Yeğeni Umay Aktan, “Şenay'ın eşi Şerif Yüzbaşıoğlu’nun yanında toprağa verilmesi için görüştük. Ancak mezarının tapusu bulunamadığı için yanında toprağa verilemeyeceği söylendi. Ayazağa Mezarlığı gösterildi” dedi. Törene katılan, Şenay Yüzbaşıoğlu’nun ablası Şaziye Çataloğlu da “Eşinin vefatından çok etkilendi.Müzik zaten Şenay’ın hayatıydı. Tek tercihiydi. Müzik onun için ekmek, sudan öteydi. İnanın buna” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül cenazede “Yıl 1977. Taksim'de miting vardı. Rahmetli Bülent Ecevit’in mitingi vardı. Ben de mitingde görevliydim. Hangi şarkıyı çalalım diye düşündük. Sevgili Şenay’ın ‘Sev kardeşim’ şarkısında karar kıldık. Kendisinden izin alındı. Taksim’de o dönemin en görkemli mitinginde Sev Kardeşim şarkısıyla bütün Türkiye coştu. Biz yıllar önce sevgili Şenay’ın şarkısındaki sözlerine sadık kalabilseydik, bütün siyaset sev kardeşim diyebilseydi, Türkiye bugün çok farklı bir noktada olurdu. Ben ahdı vefa duygusunu yerine getirmek için buradayım. Buradan rahmetli Şenay’ın sözleri ile bütün Türkiye’ye diyorum ki; Hangi dinden, hangi dilden, hangi ırktan, hangi kültürden, hangi mezhepten ve hangi inançtan olursak olalım birbirimizi Bismillah diyerek sevelim” dedi.

Sezer Cumhur Önal ise, “Tıklım tıklım Taksim Meydanı’nı şarkısıyla ayağa kaldırıyordu. Toplumun karşısına umut dolu şarkılarla çıktı. Önemliydi, değerliydi” ifadelerini kullandı.

Sanatçının cenazesi, defnedilmek üzere Ayazağa Mezarlığı’na götürüldü.

senay-yuzbasioglu-cenaze-toreni-1.jpg