Sevgilisini evlenmek için öldürmüş

Sevgilisini evlenmek için öldürmüş
Konya Cinayet Bürosu dedektifleri 2 yıl önce kaybolan Ebru Erdoğan'ın sevgilisi tarafından kaçırılarak öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Zanlı, sevgilisini gömdüğü elma ağacını göstererek, "Elmayı çok sevdiği için oraya gömdüm" dedi.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 23 yaşındaki Ebru Erdoğan, 6 Temmuz 2009 tarihinde kayboldu. Erdoğan'ın kaybolmasından 1 gün sonra baba Mehmet Erdoğan durumu polise bildirdi. Polis kaybolan Ebru'nun bulunması için çalışma yaptı ancak ilk aşamada bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri devreye girdi.

Dedektifler, ilk önce Ebru'dan haber alamayan aileyle görüştü. Aile, Ebru'nun sağlık problemleri olduğu ve sürekli hastaneye gittiğini söyledi. Bunun üzerine polis, Türkiye genelindeki tüm sağlık kuruluşları üzerinde Ebru Erdoğan'ın kayıp olduğu tarihten sonra tedaviye gidip gitmediğini araştırdı. Ebru'nun hastanelerde kaydı çıkmayınca polis, genç kızın öldürülmüş olabileceğini düşünerek görüştüğü çevrede çalışma yaptı.

EVLENELİM DİYEN SEVGİLİSİ ÖLDÜRMÜŞ

23 yaşındaki genç kızın görüştüğü kişileri tek tek bulan dedektifler, Abdullah O. isimli bir sevgilisinin olduğunu tespit etti. Aynı ilçede oturan Abdullah O, polisle yaptığı ilk görüşmede, "Biz evlenmeyi düşünüyorduk, en son görüştüğümde tekrar geri evine bıraktım" dedi. Polis, şüpheli hareketler sergileyen Abdullah O'yu yakın takibe aldı. Abdullah O'nun, Ebru kayıp olduğu tarihten itibaren kendi ailesiyle sorunlar yaşamaya başladığını ve sürekli kavga çıkardığını öğrendi. Aylar süren çalışmanın ardından polis, Ebru'yu sevgilisi Abdullah O'nun öldürdüğünü düşünerek savcının talimatıyla gözaltına aldı. Gözaltına alınan Abdullah O, 4 saat sonra cinayeti itiraf etti.

"ELMAYI SEVERDİ, ELMA AĞACININ ALTINA GÖMDÜM"

Cinayet itiraf eden Abdullah O, cesedi Seydişehir ilçesi Kesecik köyündeki arazide iki elma ağacının arasına gömdüğünü belirterek yerini gösterdi. Polis ekipleri olay yerinde yaptıkları kazıda 2 yıl önce kaybolan genç kızın cesedini buldu. Cesedi göstermesinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altına adliyeye sevk edilen Abdullah O'nun soğukkanlılıkla verdiği ifade herkesi şaşırttı. Zanlı ifadesinde, "Ebru'yu gönüllü olarak kaçırdım, evlenmek istiyorduk. Bir gece evimde kaldı sabah ailem Ebru'yu istemedi, ben de tekrar evine götürmek istedim. Ebru bunu istemedi yolda tartıştık, bir kaç defa yumruk attım. Daha sonra araçtan sürükleyerek indirip, yol kenarında bulunan akarsuda boğdum. Cesedi araca koydum, Kesecik köyüne götürerek orada bulunan iki elma ağacının altına gömdüm. Elmayı çok sevdiği için oraya gömdüm" dediği öğrenildi.