Şevki Yılmaz: Adalet ve Kalkınma iktidarında bu zulüm olabilir mi ya!

Şevki Yılmaz: Adalet ve Kalkınma iktidarında bu zulüm olabilir mi ya!
Eski milletvekili ve köşe yazarı Şevki Yılmaz, katıldığı televizyon programında iktidarın bazı uygulamalarına ateş püskürdü. Sağlık, tarım ve eğitim alanlarında yaşanan sorunlara dikkat çeken Yılmaz, TOKİ eliyle yapılan zulme isyan etti.

Rize'nin değişik bölgelerinde yapılan yatırımlar nedeniyle oturdukları evleri ve arazileri düşük fiyatlarla istimlak edilip vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor. Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz da Rize'de yaşananların bazı bölgelerde de yaşanmasına sert tepki göstererek "Adalet ve Kalkınma iktidarında bu zulüm olabilir mi ya! Bir kanun yapıyor TOKİ'ye istediği gibi alma yapma yetkisi veriyor. Yapamazsın! Avrupa kanununa göre yaparsın, Allah kanununa göre yapamazsın. Hesabını vereceksin Mahkeme-i Kübra'da" dedi.

"Bugün Türkiye'nin tek gündemi yok. Bugün tarımdaki savaş, Afrin'deki savaştan çok daha büyüktür" diye konuşan Şevki Yılmaz, "İlaç sanayiindeki savaş çok daha büyüktür. Bugün Afrin'de şehit sayısı 20'dir, Allah çoğaltmasın. Savaşlarda ölen şehit askerlerimizie bakın, 40-50 yılda 5 bini geçmez. Kanserden her sene 5 binn üzerinde insan kaybediyoruz. Niçin? Kanser çünkü sermaye için bir gelir kaynağıdır. Onun için önlemiyorlar kanseri. Niçin kanser İsrail'de yok gibidir. yani oradaki doktor doktor da bizeki doktor doktor değil mi? Ama biz ilaçların kobayıyız... Eskiden fareler kullanılırdı. Fareler Müslümanlar sayesinde özgür oldular. Artık ilaçları fareler üzerinde denemiyorlar, Müslümanlar üzerinde deneniyor." dedi.

İşte Şevki Yılmaz'ın konuşmasından dikkat çeken ifadeler:

BIÇAK PARASI OLMAYAN HASTANE YOK!

Bizim çok sorunumuz var, çok gündemimiz var. Biz ilaç sanayi ile savaşımızda henüz galip gelmedik. Buradan Sağlık Bakanını uyarıyorum. Hastanelerimiz SOS veriyor. 10 yıl önceki hastanelerdeki disiplini mumla arar hale geldik bugün. Tebdili kıyafet olarak bir gezsin, öyle törenle değil. 8 ay sonra MR'a gün veriliyor. 3 sene sonraya gün alan hasta var. İlla özel hastanelere hastalarımız pazarlanmak isteniyor bu ülkede. Cumhurbaşkanımız bıçak parası yoktur diyor, bıçak parası olmayan yer yok hastanelerde. Ameliyat yapacak paran yoksa ameliyat olamıyorsun... İktidar sabote ediliyor. FETÖ'cüler yapıyordu onlar gitti başkacılar var...

OT, SAMAN YURTDIŞINDAN GELİYOR

İlaç sanayii bayram yapıyor Türkiye'de. Bir hap almışsın, o hapın yan tesirinden başka hastalık başlıyor. Yeniden milli ilaç sanayiine dönmemiz lazım. Yeniden organik tarıma dönmemiz lazım. Hala benim köylüm hibrit tohumunu ekmeye mecbur bu ülkede. Tarım Bakanından bunu bekliyoruz. Bizim gündemimiz çok. Afrin savaşı bu savaşların yanında devede kulak... Bunlar artık konuşulmalı. Bizim savaşımız tarım sahasında, ziraat sahasında. Hala ot, saman yurtdışından geliyor.

ÖZEL OKULLARLA PKK/PYD'NİN NE FARKI VAR?

Mantar gibi biten özel okullarla Afrin'deki PKK/PYD'nin ne farkı var, söyleyin bana? Afrin dağında askeri şehit eden PKK'lıyla açtığı okulla Emine'nin Ayşe'nin ahlakını yok eden örgüt arasında farkı söyleyin, mantar gibi türüyor. İsmini mi vereyim burada?

TRT HALA KOVBOY FİLMİ İZLETİYOR

TRT hala pazar günleri kovboy filmi seyrettirmeye devam ediyor bu ülkede! Mazlum kızılderili katil gösteriliyor, hain kovboy kahraman gösteriliyor. Beyinlere saldırı var! Hele internet oyunları, çocuğu öldürüyor ya! İntihar ettiriyor... Şizofren nesil artıyor. Esrar, eroin içen, bonzai kullanan...

TOKİ ADAMIN ELİNDEN YERİNİ ZORLA ALIYOR

TOKİ... Sevdiğim bir arkadaşım var başında ama adamın yapacağı bir şey yok... Onun bir günahı yok, yönetmeliği kanunu değişecek yav. En yakın arkadaşlarımız TOKİ'de. Arsalarını zorla aldın elinden, hiç sormadan imara açtın, hiç sormadan bina yaptın ve adam bunu müteahhite verse yüzde 60'la 10-15 daire sahibi olacak. Sen 3 daire veriyorsun ve 20 senede kira öder gibi takside bağlıyorsun adamı. Bunları reise intikal ettirmek için söylüyorum. Ne hakkımız var ya. Mülkiyet bir hak yav. Vatandaşın mülkiyet hakkını kim alabilir İslam hukukuna göre. Adamın tarlasını elinden alıyor TOKİ, bir de adamı 20 yıl takside bağlıyor. Adalet ve Kalkınma iktidarında bu zulüm olabilir mi ya! Bir kanun yapıyor TOKİ'ye istediği gibi alma yapma yetkisi veriyor. Yapamazsın! Avrupa kanununa göre yaparsın, Allah kanununa göre yapamazsın. Hesabını vereceksin Mahkeme-i Kübra'da. O insanların nasıl ağladığına ben şahidim. Bu mazlumların ahı bizi yakar! Başımız beladan belaya kurtulmaz.

Kaynak:Milli Gazete