Şevki Yılmaz Rize'de Konferans Verecek

Şevki Yılmaz Rize'de Konferans Verecek
Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Rize'de “28 Şubat Mağduru, 28 Şubat’ı Anlatıyor” konulu konferans verecek.

28 Şubat mağdurlarından Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Topluluğu (İMSAK) tarafından 26 Şubat Perşembe günü saat:18.00’da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kültür Merkezi’nde (Fener Mahallesi-Kampüs) düzenlenecek “28 Şubat Mağduru, 28 Şubat’ı Anlatıyor” konulu konferans verecek.

ŞEVKİ YILMAZ’DAN 28 ŞUBAT DOLAYISIYLA İSTİFA VE HİCRET

1996 yılında kurulan Refahyol Hükümeti sırasında meydana gelen "28 Şubat" 1997 sürecinde saldırılarda hedefin, kendisi değil, partisi olduğunu göstermek için Refah Partisi`nden istifa etti.

RP, 19 Ocak 1998 tarihinde, dünya hukuk tarihine "bir skandal belge" olarak geçecek ve tarihin akışı içerisinde hiç bir ehemmiyeti olmayan bir iddianameyle kapatılmıştı.

İddianamede adı geçen Şevki Yılmaz da verilen karar neticesi, Prof.Dr. Necmettin Erbakan ve Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, İ.Halil Çelik, Hasan Hüseyin Ceylan, Şükrü Karatepe, Bekir Yıldız, Zeki Başaran, Selahaddin Aydar, Hasan Celal Güzel ve Recep Tayyib Erdoğan' la birlikte siyasi yasaklılar arasına sokulmuş ve bu süreçte Avrupa'ya hicret ederek çalışmalarını orada sürdürdükten sonra 7 yıl süren Hicret hayatından sonra 19 Eylül. 2004 tarihinde yurda dönmüştü.