Şevki Yılmaz'a Cevap CHP Gençlik Kollarından Geldi

Şevki Yılmaz'a Cevap CHP Gençlik Kollarından Geldi
Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın CHP'ye yönelik eleştirilerine CHP Rize İl Gençlik Kolları Başkanlığından cevap geldi.

Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz'ın dün akşam İMSAK (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Topluluğu) tarafından düzenlenen “28 Şubat Mağduru, 28 Şubat’ı Anlatıyor” konulu konferansta CHP'ye yönelik eleştirilerine, CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya'dan herhangi bir açıklama gelmezken, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Özgür Kahraman, Yılmaz'a cevap verdi.

Yaptığı yazılı açıklama ile Şevki Yılmaz'ın dün akşamki konuşmasını eleştiren Kahraman, konferanstaki konuşmaları, Sevr antlaşmasının bozulmasından rahatsız olanların yaptığı konuşmalara benzetti.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Özgür Kahraman'ın açıklaması şöyle:

"Değerli Basın Emekçileri, Yurtsever Rize Halkı;

Geçtiğimiz gün üniversitede gerçekleşen bir panelde kan donduran ifadeler korkunç vaziyettedir. Ağzından kin ve nefret fışkıran, her konuşmasında Atatürk’e hakaret eden, Cumhuriyet değerlerine açıkça saldıran bir varlık, bilim ve geleceğin teminatı olan üniversitemizin kapısından içeri girmiştir. Ne yazıktır ki Türkiye Cumhuriyeti Rize Belediyesi Başkanlığı koltuğunda oturan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının adını taşıdığı üniversitenin rektörü de bu konferansta yer almıştır.

Gerçekleşen bu konferans bize tanıdık gelmiştir. Bu konferansın sonunda aklımıza tıpkı kurtuluş savaşı sonrası Ülkemizin bağımsızlığına kavuşmasını hazmedemeyen İngiliz mebuslarının gerçekleştirdiği konuşmalar gelmiştir. Bu konferansın sonunda aklımıza Cumhuriyetten sonra kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesini hazmedemeyen gericilerin gerçekleştirdiği konuşmalar gelmiştir. Bu konferansta konuşulan “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü içlerine sindirememiş yerli işbirlikçilerin söylediği sözler aklımıza gelmiştir. Bu konferansın sonunda aklımıza işgalcilerle yapılan ve ülkemizin 5 parçaya bölünmesine neden olan Sevr antlaşmasının bozulmasından rahatsız olanların yaptığı konuşmalar gelmiştir.

Toplantıda iki ayaklı varlık, Cumhuriyetin 6 okundan rahatsız olduğunu söylemiş. Bu söylemden gururlandık onur duyduk çünkü bu varlıktan Milliyetçi olması beklenemez, bu varlıktan Cumhuriyetçi olması beklenemez, bu varlıktan halkçı olması beklenemez. İşte bu yüzden Cumhuriyetin 6 okunun ne kadar isabetli olduğunu bu varlığı gördüğümüzde çok daha iyi anlamaktayız.

Bu varlığın söyledikleri yetmemiş gibi cennet cehennem yargılaması yapacak kadar da kendini aşmıştır. Bir siyasi partinin milleti cehennemlik ettiğinin kanaatini verebilecek kadar kendini yukarıda gören bu varlığın sözlerinin ardından aklımıza ilk gelen Yusuf Suresi 106. Ayet olmuştur. Yusuf Suresi 106. Ayet derki “ Onların çoğu şirk koşmadan Allah’a iman etmezler “

Rize Belediye Başkanı, Cumhuriyete bu kadar açık saldırırın olduğu konuşmalardan hiç mi rahatsız olmamıştır. Oturduğu koltuğun arkasında ki Atatürk büstü onun için ne anlam ifade etmektedir. Konuşmanın ardından plaket verirken yüreği hiç mi sızlamamıştır merak ediyoruz. Rize Belediye başkanı bu millete bir özür borçludur bu millet onu Atatürk’e ve Cumhuriyete hakaret edenlere ödül versin diye seçmemiştir. Çanakkale savaşında, Kurtuluş savaşında şehit olanlar komutanlarına hakaretler edilsin diye şehit olmamıştır.

Rektör’e gelirsek ona tek önerimiz var. Üniversite kapısından içeri girerken kafasını yukarı kaldırsın baksın orada T.C. harfleri bulunmaktadır açılımını bilmiyor olabilir biz hatırlatalım sayın rektör orada Türkiye Cumhuriyeti yazmaktadır…"