Şeyh Camii'ne Bakan'lı Açılış

Şeyh Camii'ne Bakan'lı Açılış
Bakım ve onarımdan sonra ilk kez Cuma Namazı ile yeniden ibadete açılacak Şeyh Cami’nin açılış törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katılacak.

2 Aralık 2013 Pazartesi günü sabah namazının ardından bakım ve onarıma alındığından ibadete kapatılan Rize Merkezin en büyük ikinci camisi Şeyh Camii, bakım ve onarımdan sonra ilk kez 28 Kasım'da Cuma Namazı ile ibadete yeniden açılacak. Bakım ve onarımı için 1 Milyon TL. harcanan Şeyh Camii'nin açılış töreni ise 11.30’da yapılacak.

MİLLETVEKİLİ KARAL'IN EMEĞİ BÜYÜK

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın Rize’nin en önemli kültürel miraslarından Şeyh Camii’nin gelecek nesillere aktarılması yönünde başlattığı çalışmalar sonucunda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarıma alınan Rize Merkez’in Sahil Camiinden sonraki en büyük camisi Şeyh Cami, 1 yıl süren onarımlarının ardından 28 Kasım 2014 Cuma günü saat:11.30’da yeniden ibadete açılıyor.

AÇILIŞA BAKAN GÜLLÜCE DE KATILACAK

Açılış törenine; caminin bakım ve onarımının yapılması için büyük gayretler göstererek tarihi caminin bakıma alınmasını sağlayan ve onarım çalışmaları sırasında çalışmaları yakından takip eden Rize Milletvekili Hasan Karal’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan da katılacak.

Bakım ve onarım sırasında; caminin kurşun kaplamaları ve çinileri yenilendi. Cami dış yüzeyi ve minarede kumlama ile yüzey temizliği yapılarak eklentiler yıkıldı. Mevcut şadırvan kısmının altına tuvalet yapılıp üzerine yeniden şadırvan yapılırken, engelli vatandaşlar için asansör ve çevre düzenlemesi yapıldı.

ŞEYH CAMİİ

seyh-camiine-bakanli-acilis-1.jpg

Rize Merkez Piri Çelebi Mahallesi'nde yer alan cami, 1711 yılında El Hac Muhammed Efendi tarafından yapılmıştır.

İlk cami çeşitli tarihlerde yapılan onarımlarla 1953 yılına kadar gelmiştir.

Onun yerine yapılan bugünkü cami 1953-1965 yılları arasında yapılmıştır. 

Şeyh Camii, Merkez Sahil Camisi'nden sonra Rize'nin en büyük camisidir.

seyh-camiine-bakanli-acilis.jpg