Sezonun ilk derbisi nefes kesecek

Sezonun ilk derbisi nefes kesecek
Sezonun ilk derbisinde formda Galatasaray ile yaralı Beşiktaş kozlarını Ali Sami Yen'de paylaşıyor.

Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde ezeli rakipler G.Saray ile Beşiktaş bugün Mecidiyeköy'de karşı karşıya gelecek. Saat 21.00'de başlayacak dev maçta, kariyerinde ilk kez derbi yönetecek hakem Bülent Yıldırım görev yapacak

4'te 4 yapan Cimbom, derbide ev sahibi takım avantajını iyi kullanarak, galibiyet serisini sürdürmeyi amaçlıyor. İlk 4 maçında sadece bir kez galip gelen, 3 maçta berabere kalan Kartal ise buhranlı günlerine nokta koymayı planlıyor

RİJKAARD 3K İLE VURACAK

Rijkaard, Beşiktaş'ı "3K" ile vuracak!.. Kanatlarda Kewell ve Keita ve Baros'un arkasında Kaptan Arda, Aslan'ın gol silahları. Sol kanatta Avustralyalı yıldız Kewell'ı 10 gündür derbiye hazırlayan tecrübeli teknik adam Keita'yı da her zaman olduğu gibi yine sağ açıkta görevlendirecek. Sarı-kırmızılı takımın iki yıldızının maç içinde yerlerini değişip, ters kanatta da görev yapabileceği öğrenildi.

ELANO İLK ONBİRDE YOK

Brezilya Milli Takımı'ndaki mesaisi sonrasında ancak dün sabah saatlerinde İstanbul'a gelebilen Elano, dün takım arkadaşlarıyla birlikte çalışamadı. Sabah yapılan antrenmanda yer almayan sambacının dün akşam saatlerinde rejenerasyon idmanı yaptığı ve yorgun olduğu öğrenildi. Rijkaard'ın, Elano'yu ilk 11'de kesinlikle düşünmediği ancak maçın ikinci yarısında oyunun gidişatına göre şans verebileceği gelen haberler arasında.

DENİZLİ'NİN İMHA PLANI

Kurt hoca,oyuncularından, 90 dakika pres yapmaları ve defans kademesini kaybetmemelerini istedi. Tecrübeli teknik adamın derbi zaferi için çizdiği plan şöyle: "Topu iyi dolaştırın ve rakibi yorun. Bizim orta sahamız onlardan çok daha güçlü. 90 dakika pres yapıp minimum top kaybıyla oynamalıyız. Arda'yı alan savunmasıyla durduracağız. Savunma kademesini kaybetmediğimiz sürece rakibin kanatlarını tıkarız."

TELLO İKİNCİ YARIDA

Önceki gece geç saatlerde İstanbul'a gelen Sivok da kampa katılırken, Dünya Kupası eleme grubu maçları için gittiği ülkesi Şili'den 15 saat süren bir uçak yolculuğu sonrasında dönen Tello rejenerasyon antrenmanı yaptı. Denizli'nin Tello'ya derbide ilk onbirde görev vermesi beklenmiyor.

SAKATLARIN DURUMU

İki takımın da as kadroyla mücadele edeceği derbi maçta G.Saray'da sakat olan Gökhan Zan, eski takımı karşı oynayamayacak. 'Cim Bomda ayrıca, Ayhan ve Aydın'ın da sakatlıkları bulunuyor. Emre Güngör'ün durumu ise belirsiz. Beşiktaş- ta ise sakatlıktan kurtulan Yusuf, İ.Toraman, Bobo ve Nobre takımla sadece son antrenmana katılabildi. Batuhan, çalışmalara henüz başlayamadı. Milli maçtan yeni dönün Tello ise yorgun.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER

Derbi maça ezeli rakiplerin çıkması beklenen olası 11’leri şöyle:

Galatasaray: Franco, Sabri, Servet, Emre Aşık, Hakan, Keita, Mustafa, Mehmet Topal, Kewell, Arda, Baros.

Beşiktaş: Hakan, Ekrem, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Holosko, Ernst, Fink, Serdar Özkan, Tabata, Nihat.