SGK 3 Hepatit C ilacını ödeme listesine aldı

SGK 3 Hepatit C ilacını ödeme listesine aldı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hastaların iyileşme süresini kısaltan ve tüm dünya tarafından kesin tedavi yöntemi kabul edilen 3 yeni Hepatit C ilacını ödeme listesine ekledi.

SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile Hepatit C'ye karşı etkin mücadele kararı aldıklarını vurguladı.

Bu kapsamda, hastaların tedavi başarısını yüzde 95 ila yüzde 100'e çıkaran, tedavi süresini kısaltan ve tüm dünya tarafından kesin tedavi yöntemi kabul edilen, oral yolla alınan 3 yeni Hepatit C ilacının ödeme listesine alınmasının kararlaştırıldığını bildiren Koç, şunları kaydetti: "Hepatit C tedavi edilmediğinde siroz ve karaciğer kanseri gibi ciddi sonuçlara neden olabilmektedir. Kronik Hepatit C ile yaşayan hastalara sunulan yeni tedavilerle, 3 ay gibi kısa sürede tedavi olmaları ve hepatit C virüsünden kurtulmaları mümkün olacak. Yeni ilaçlarla tedavi edilen hastalarda siroz ve kansere bağlı ölümler önemli ölçüde azalacak. Türkiye'de SGK kayıtlarında bulunan yaklaşık 36 bin kişiyi etkileyen Hepatit C hastalığı, kısa vadede ortadan kaldırılacak."

"Normal fiyatı 90 ila 120 bin lira"

İlacı üreten firmalarla, özel indirim alabilmek için yoğun müzakere süreci yürüttüklerini belirten Koç, normalde 90 ila 120 bin lira olan bu yeni nesil ilaçları, alternatif geri ödeme yöntemiyle, uygun fiyatla hastaların kullanımına sunduklarını söyledi.