SGK ile İlgili Sorulara Cevaplar Bu Sitede

SGK ile İlgili Sorulara Cevaplar Bu Sitede
SGK hakkında merak edilen sorulara güncel cevapların sunulduğu ssk.biz.tr adlı internet sitesi vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.

Günümüz dünyasında büyük bir hız ile gelişmekte olan teknoloji sayesinde artık ülkemizde vatandaşlar pek çok işlemini internet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde yapabilme olanağına sahip. İnternet üzerinde yer alan olanaklar sayesinde vatandaşlar günlük olarak gerçekleştirmekte oldukları işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebilirken aynı zamanda devlet kurumları ile ilgili olan sorgulama işlemlerini de internet üzerinden yapabiliyor.

SGK'nın yayın portalı ssk.biz.tr,  internet üzerinden, sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlara bu konuda büyük kolaylıklar sağlıyor. Sitede, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan en güncel değişiklikler ve yenilikler, çeşitli sigorta bilgileri sorgulama uygulamaları gibi sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşları ilgilendiren her tür SGK işlemi hakkında hizmet veriliyor.  Bu yayın portalıyla, SGK sorgulama, SGK gün sorgulama, SGK hizmet dökümü alma, SSK sorgulama gibi pek çok işleminin nasıl gerçekleştirileceği konusunda bilgi sahibi olmakla birlikte bu işlemleri gerçekleştirmek de mümkün.

Ne zaman emekli olunacağı, ne kadar emekli aylığı aylığı alınacağı, emekliliğe ne kadar kaldığı ve emeklilikte hangi haklardan ve olanaklardan yararlanılacağı gibi çeşitli soruları kolay ve hizlı bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) www.ssk.biz.tr sitesinden öğrenmek mümkün.