SGK Rize İl Müdürü Bakırcı'dan Yapılandırma Uyarısı

SGK Rize İl Müdürü Bakırcı'dan Yapılandırma Uyarısı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı, Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçlarının, peşin ya da ilk taksit ödeme süresinin 31 Mayıs’ta sona erdiğini bildirdi.

SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı, daha önce borçlarını yapılandıranların yeniden yapılandırmayı beklemeden gerekli hükümlüklerini yerine getirmeleri konusunda uyarılarda bulundu. 

Bakırcı, konuya ilişkin açıklamasında; “Bilindiği üzere 6736 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçlarının, peşin ya da ilk taksit ödeme süresi 31 Mayısta sona ermektedir. Söz konusu kapsamda yapılandırılan SGK prim borçlarının, peşin ya da ilk taksit ödemelerinin 31 Mayıs’a kadar yapılmaması yahut eksik ödenmesi halinde yapılandırma şartları bozulacaktır. Diğer taraftan, Kamuoyunun beklentisine girdiği yeni yapılandırma Yasa Taslağında, taksit ödemeleri devam eden prim alacakları ile 6736 Sayılı Kanuna göre tahakkuk etmiş olan yapılandırılmış sosyal güvenlik alacakları kapsam dışı tutulduğundan, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için 31 Mayıs’ta sona erecek ödeme şartlarını aksatmaması gerekmektedir. Yapılandırma kapsamında olan ödeme yükümlülüğünün yerine getirilmemesi ya da eksik ödeme yapılması yapılandırmayı bozacak, bozulan yapılandırma kapsamında tahakkuk etmiş olan borçlar için yeni yapılandırma yasasından faydalanılamayacaktır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yapılandırılan SGK prim borcu ödemeleri için son günün 31 Mayıs olduğunu, ödeme yapılmayan ya da taksiti eksik ödenen yapılandırmanın bozulacağını, bozulacak yapılandırmaya göre tahakkuk etmiş olan borçların, gelecek yapılandırma kapsamına dâhil edilmediğini bilmelerini isteriz.” dedi.