SGK’dan Şar’a Plaket

SGK’dan Şar’a Plaket
Rize Özel Şar Hastanesi, Rize'de ilk 10 kurum arasında yer alarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından plaketle ödüllendirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Rize’de sigorta primlerini düzenli olarak ödeyen ilk 10 kurum arasındaki Özel Şar Hastanesi’ni plaketle ödüllendirdi.

Rize Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Ergüder Şimdi, her yıl 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanan SGK Haftası etkinlikleri kapsamında Özel Şar Hastanesi Müdürü Şaban Semiz’i makamında ziyaret etti. Ziyarette SGK İl Müdürü Kazım Tapa adına Ergüder Şimdi tarafından, primlerini düzenli olarak ödeyen ilk 10 kurum arasında bulunan Şar Hastanesi Müdürü Şaban Semiz’e plaket takdim edildi.
Şaban Semiz, kurum olarak çalışanlarının SGK prim ödemelerinde titizlikle durduklarını söyledi.

Özel Şar Hastanesi’nde 200 kişiye istihdam sağladıklarına dikkat çeken Semiz, “SGK tarafından primlerini düzenli olarak ödeyen ilk 10 kurum arasında yer almak ve tarafımıza plaket verilmesi bizleri mutlu etmiştir. Plaketi bize takdim eden Ergüder Şimdi bey ve tüm SGK çalışanlarına teşekkür ediyoruz.Her yıl bu plakete layık görülmemiz işimizi son derece ciddi yaptığımızı göstermekte ve çalışma motivasyonumuzu arttırmaktadır. Kurum olarak çalışanlarımızın maddi ve sosyal hakları konusunda imkanlarımız dahilinde en iyi şartları sunma gayreti içerisinde olacağız.” dedi.

Büyük emek gerektiren bir sektör olan sağlık hizmeti faaliyetlerini büyük özveri ile sürdürdükleri ifade eden Semiz, şöyle dedi: “Temennimiz, özellikle istihdamın daha yoğun olduğu hizmet sektöründeki özel sektör yatırımlarının artması ve ilimizdeki işsizlik oranının asgari seviyelere inmesidir. İnşallah önümüzdeki yıllara ülkemiz ekonomik açıdan çok daha ileri noktalara ulaşır ve en önemli işçilik maliyetlerinden biri olan SGK prim oranları daha uygun seviyelere indirilir. Böyle bir indirim hem istihdamı arttıracak hem de kayıt dışı istihdamın önüne geçecektir.”

Rize Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Ergüder Şimdi ise Şar Hastanesi’nin Bölgede tek özel hastane olduğuna dikkat çekerek, düzenli prim ödeyen ilk 10 kurum arasında yer aldıkları için kendilerini plaketle ödüllendirdiklerini söyledi.

saban-semiz-erguder-simdi.jpg