Sıcak Çay İçme Yarışmasını Gürcü Dansçı Kazandı

Sıcak Çay İçme Yarışmasını Gürcü Dansçı Kazandı
Bu yıl 7.'si düzenlenen Uluslararası Tulum Festivali kapsamında düzenlenen Sıcak Çay İçme Yarışması'nı Gürcü dansçı kazandı.

Bu yıl 8 ülkeden 400'e yakın dansçının katılımı ile 7.si gerçekleştirilen Uluslararası Tulum Festivali kapsamında geçtiğimiz yıllarda olduğunu gibi niye Sıcak Cay İçme Yarışması düzenlendi. 8 Ülke temsilcisinin katıldığı yarışmada 5 bardak sıcak çaydan üçünü bir dakika içerisinde içmeyi başaran Gürcü dansçı Lokian Nuzadze birinci oldu. Yarışma sırasında Sıçak çayları içmekte zorlanan yarışmacılar ilginç görüntüler oluşturdu. Yarışma sonucunda birinci olan Nuzadze kupa ile ödüllendirildi.

cay-icme-yarismasi-(6).jpg

Artvin'in Hopa ilçesinde 7'ncisi düzenlenen "Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali" galasında en hızlı çay içme yarışmasında eğlenceli dakikalar yaşandı.

Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği'nin salonunda düzenlenen, Rize'nin Fındıklı ilçesinde Demokrasi Yürüyüşü ile başlayan ve Artvin'de bir hafta boyunca süren festivalde, Türkiye'den Bursa ve Edirne ekiplerinin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Almanya'nın Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Merkezi ekibi, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova ve KKTC'den gelen 150 dansçı, tulum ve çeşitli müzikler eşliğinde gösteriler sundu. 

İzleyicilerin beğenisini toplayan gösterilerin ardından festival galasında "en hızlı çay içme yarışması" yapıldı. Çeşitli ülkelerden gelen yarışmacılar, 2 dakikada önlerindeki 5 bardak sıcak çayı içmeye çalıştı.

Oldukça eğlenceli anların yaşandığı ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmada, 3 bardak sıcak çay içen Almanya Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Merkezi'nden Rabia Metin ile Gürcistan'dan Lukian Nuzadze finale kaldı.

İkili arasındaki final yarışmasını 2 dakikada 2 bardak çay içen Gürcü Lukian Nuzadze kazandı. 

Nuzadze'ye festival komitesi tarafından birincilik kupasının yanı sıra içinde çeşitli çay ürünleri olan hediye paketi armağan edildi. 

Yaklaşık bir hafta süren festival, dans gösterileriyle sona erdi.

cay-icme-yarismasi-(1).jpgcay-icme-yarismasi-(2).jpgcay-icme-yarismasi-(3).jpgcay-icme-yarismasi-(4).jpg

cay-icme-yarismasi-(8).jpgcay-icme-yarismasi-(7).jpgcay-icme-yarismasi-(5).jpg