Şiddetli Yağmur Rize'de 2 Ev Boşalttırdı

Şiddetli Yağmur Rize'de 2 Ev Boşalttırdı
İyidere İl Genel Meclis Üyesi Sabit Karafazlı, şiddetli yağmurun İyidere’yi çamur deryasına dönüştürdüğünü ve iki evin toprak kayması dolayısıyla boşaltıldığını söyledi.

Rize’de iki gündür devam eden yağmur ve fırtınadan İyidere İlçesi de nasibini aldı.

İyidere ilçesi Hazer Mahallesinde iki evin meydana gelen çatlamalar ve toprak kayması nedeni ile boşaltıldığını açıklayan İyidere İl Genel Meclis Üyesi Sabit Karafazlı, ilçedeki futbol sahasının da derenin taşması sonucu sular altında kaldığını ifade etti.

sabit-karafazli.20140925012118.jpg

yagmur-ve-heyelan-iyidereyi-camura-soktu-1.jpg

Edinilen bilgiye göre, yoğun ve aralıksız bir şekilde yağan yağmur, İyidere futbol sahası ve Of Çaysan Fabrikasının yanından geçen üstü kapalı derenin taşmasına sebep oldu. Menfez ve logarların yetersiz kalması sonucu futbol sahası sular altına kaldı.

yagmur-ve-heyelan-iyidereyi-camura-soktu.jpg

Sahada incelemelerde bulunan İyidere İl Genel Meclis üyesi Sabit Karafazlı yaptığı açıklamada; “Aşırı derecede yoğun bir şekilde yağan yağmur ilçemiz köy ve mahallelerinde Hazer Mahallesi hariç önemli sayılabilecek felaketlere sebebiyet vermemiştir denebilir.  Hazer Mahallemizde ise meydana gelen çatlamalar ve toprak kayması nedeni ile iki ev boşaltılmıştır.  Futbol sahamız ise mahvolmuş durumda. Buradan geçen deremizin taşması, menfez ve logarların yetersiz kalması nedeni ile su, futbol sahamıza girmiştir. Suyun çekilmesi sonucunda sahamız tamamen çamurla kaplandı. Bunlar maddi hasarlar. Çok şükür bu tür hasarların telafisi yapılır.  En kısa zamanda aynı durumu bir daha yaşamamak üzere tedbir ve önlemlerimizi içeren,  doğal felaketleri de hesap ederek hazırlayacağımız plan ve projelerle eskisinden de daha iyi bir saha ve çevreyi kapsayan tesisi ilçemize inşallah kazandıracağız” dedi.  

sabit-karafazli-iyidere.jpg