Şiddetli Yağmur Rize'yi Esir Aldı. Onlarca Ev Boşaltıldı

Şiddetli Yağmur Rize'yi Esir Aldı. Onlarca Ev Boşaltıldı
Rize’de 5 gündür aralıklarla yağan şiddetli yağışlar Çayeli ve Güneysu ilçesinde etkili olmaya devam ediyor.

Rize'nin Çayeli, Güneysu ve Çamlıhemşin ilçesi ile merkeze bağlı Çaykent ve Muradiye beldelerinde şiddetli yağış etkili oluyor. 

Çayeli'de 28-29 Eylül'de sel ve heyelanlara yol açan, ardından etkisini kaybeden şiddetli yağış, sabah saatlerinden itibaren yeniden başladı. Yağış sonucu dün tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açılan Çayeli-Kaptanpaşa yolu kapandı. Yolun bazı bölümleri yükselen dere sularıyla örtüldü. Karayolları ekipleri, dere sularının yola zararını azaltmak için dere yatağını genişletme çalışmalarını güç koşullarda sürdürüyor.

İlçeye bağlı Kaptanpaşa köyünde açılan mahalle yolları da yağışa bağlı heyelanlar nedeniyle kapandı.

rize’de-siddetli-yagis-foto-galeri.jpg

Şiddetli yağış, Çamlıhemşin ilçesi ile merkeze bağlı Çaykent ve Muradiye beldelerinde de etkili oluyor.

Çamlıhemşin'de, Fırtına Deresi'nin debisinin yükselmesi sebebiyle bir kişinin evinden yola ilkel teleferikle geçtiği gözlendi.

Öte yandan, 28-29 Eylül'de ağırlıklı olarak Çayeli olmak üzere Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde yaşanan sel ve heyelanların ardından AFAD ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu 2'si tamamen çökmüş olmak üzere 15 evde hasar tespit edildi. Yetkililerin talebi üzerine 13 ev boşaltılırken vatandaşlar ilçe merkezlerindeki evleri ya da akrabalarının yanına yerleşti.

Güneysu ilçesinde de bir çok dere taşarken, yağışlar özellikle ilçeye bağlı Başköy’de heyelanlara neden oldu. Başköy’de 20 ev heyelanda yıkılma tehlikesine karşı boşaltılırken, 20 aile yakınlarının evlerine taşındı.