Sigara Yasağı kalksın

Sigara Yasağı kalksın
Kahveciler Sigara Yasağının Esnetilmesini İstedi

Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda, federasyona bağlı oda yöneticilerinin ve esnafın da katıldığı sigara yasağına ilişkin 'kahveci esnafı üzerindeki uygulamanın esnetilmesi' konulu bir miting düzenledi. Mitingde sigara yasağı konusunda kahveciler esneklik istedi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kahveci esnafı, sigara yasağı dolayısıyla yaşadıkları sıkıntıları duyurmaya çalıştı. Miting alanında pankart taşıyan kahveciler, ekmeklerine kimsenin el uzatmamasını istedi. "Ekmeğimize uzanan eller kırılsın, Başbakan şaşırma sabrımızı taşırma, çocuklarımızı okula göndermeyelim mi ? Evimize ekmek götüremiyoruz" diyerek yasağın katı şekilde uygulanmasına tepki gösteren esnafın meydanda bol bol sigara içmesi de dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sigara yasağını esnetmesini isteyen kahveci esnafı, "Çayın merkezi Rize, çıkacaktır bize vize" diye slogan attılar.

Mitingde bir konuşma yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yasağa karşı olmadıklarını vurguladı. Konuya ilişkin Avrupa'daki uygulamaların Türkiye'de de uygulanmasını isteyen Palandöken, yasak dolayısıyla kahveci esnafının zor durumda kaldığını belirterek, birçok işyerinin kepenk indirdiğini ifade etti. Yasakla birlikte işsizliğin artacağını savunan Palandöken, bir ara yol bulunmasını talep etti.