Sigarada Domuz Kanı ?

Sigarada Domuz Kanı ?
Yeşilay Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, sigara tiryakilerinin sigara filtresinde domuz kanı olduğu iddiası bir yana, sigaranın insan sağlığına ve çevreye verdiği zararı iyi düşünmeleri gerektiğini belirtti.

Kavalcı, yaptığı yazılı açıklamada, tütün bitkisi ve yapımında zararlı maddeler ve kimyasallar var olduğunun Dünya Sağlık Örgütünce yapılan incelemeler sonucunda belgelendiğini ifade etti.

Son olarak Avusturyalı bir bilim adamının, yaptığı bir araştırmanın sonucunda, sigara filtrelerinin yapımında domuz kanında bulunan bir maddenin kullanıldığını tespit ettiğini iddia ettiğini anımsatan Kavalcı, şunları kaydetti:

''Domuz Müslümanlık ve Musevilik inancında haram sayılmaktadır. Sigarada domuz kanı iddiaları henüz yüzde 100 doğrulanmış değildir. Fakat Sağlık Bakanlığımız, bu iddia karşısında bir inceleme başlatmış oldu. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinde yapılan incelemede Türkiye'deki sigara filtrelerinde domuz kanına rastlanmadığı açıklandı. Sigara tiryakileri sigara filtresinde domuz kanı olduğu iddiası bir yana, sigaranın insan sağlığına ve çevreye verdiği zararı iyi düşünmelidir. Sigara tiryakilerinin böyle bir iddia da ortada varken sigarayı bırakmaya karar vermelerini bekliyoruz.''