Sigaradan 'İnsan Dışkısı' Çıktı

Sigaradan 'İnsan Dışkısı' Çıktı
Sigara tiryakilerinin ucuzluğundan dolayı tercih ettiği kaçak sigaralardan insan dışkısı çıktı.

Türkiye'de de sigara tiryakilerinin önemli bir bölümünün ucuzluğundan dolayı tercih ettiği kaçak sigaralardan insan dışkısı dahil onlarca yabancı madde çıktı.

İngiltere'de yapılan bir laboratuar incelemesinde, kaçak sigaralardan insan dışkısı, ölü böcekler, mantar ve asbest gibi çok sayıda yabancı madde çıktı.

İsviçre merkezi MS Intelligence adlı bir şirket tarafından İngiltere 'de yapılan araştırma bu ülkede içilen her üç sigaradan birinin kaçak olarak ülkeye sokulduğunu ortaya koydu.

Ancak İngiltere Sınır Koruma Dairesi kaçak sigaraların insan sağlığı açısından akla gelmedik riskler taşıdığını açıkladı.

Ancak Derbyshire kentinde ele geçirilen kaçak sigaralar yetkililerin ağızlarını iyice açık bıraktı.Çünkü bu sigaraların neredeyse tütüne eşit miktarda kurutularak ezilmiş böcekle dolu olduğu ortaya çıktı.

SADECE BUGÜN TÜRKİYE'DE 10 KAÇAK SİGARA OPERASYONU YAPILDI

Dünyanın en yoğun sigara kaçakçılığının yaşandığı ülkelerden biri olan Türkiye'de hergün kaçak sigara operasyonu yapılıyor.

Sadece bugün Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü il genelinde sigara kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda 22 bin 400 paket kaçak sigara ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Kağızman ilçesi Toprakkale Mahallesi'nde durumundan şüphe edilen bir araçta yapılan aramada, 22 bin 400 paket çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara bulunduğu ve konulu ile ilgili bir şüphelinin Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ifadesi alınarak serbest bırakıldığı öğrenildi.