Şiirde Türkiye 1.si Rize'den

Şiirde Türkiye 1.si Rize'den
Eskişehir’de düzenlenen Yunus Emre konulu şiir yarışmasının Birincisi Rize / Pazar Ahmet Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencisi oldu.

Rize'nin Pazar İlçesi Ahmet Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Gamze Bakoğlu, Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen Yunus Emre konulu şiir yarışmasında Türkiye 1.’si oldu.

6 Mayıs günü Eskişehir’de düzenlenecek törende Gamze Bakoğlu, 1.’lik ödülü olan 1 adet dizüstü bilgisayarı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den alacak.

Haberin Pazar’a ulaşmasıyla Pazar Ahmet Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde büyük bir sevinç yaşandı.

Pazar Ahmet Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Gamze Bakoğlu, okul müdürü Mehmet Şahin Yazıcı ile gittiği, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende de ayrıca ödüllendirildi. Kabulde Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşayan ve Şube Müdürü Necmettin Yaşar hazır bulundular.

Rize’yi temsilen Eskişehir’de Türkiye çapında üstün bir başarı elde ederek 1. olan Pazar Ahmet Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu Öğrencisi Gamze Bakoğlu’nu tebrik eden Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşayan, “Bu birincilik hepimizin göğsünü kabartı. İlçemizin ismini bu yarışmada zirveye taşıyan değerli öğrencimizi, ailesini, okul idarecilerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Eskişehir’de düzenlenecek üst düzey ödül töreninde Pazar’ın adının böylesine anlamlı bir birincilikle anons edilecek olmasından da ayrıca kıvanç duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

GAMZE'YE 1.'LİK GETİREN ŞİİR:

Hoşgörüyü, güleryüzü
Dosttan ayrılınca hüznü
Kış ayında sıcak güzü
Yaşatırdın Yunus Emre

Bitkileri, hayvanları
Ayırmadan insanları
Siyahları, beyazları
Severdin sen Yunus Emre

Elinde bir kuşkanadı
Biraz da mürekkep vardı
O payidar kıtaları
Yazardın sen Yunus Emre

Işık tuttun çağımıza
Güller ektin yolumuza
Yalvarmayı Yaradan’a
Öğrettin sen Yunus Emre

Sonsuz nehirlere hüznü
Dağıttın sen güleryüzlü
Aşk ile söylenen sözü
Senden duyduk Yunus Emre

O güzelim benliğinle
Sen batmayan bir güneşsin
Doğru yoldan ayrılmamış
Gönülleri fethetmişsin