Şike Davasında Sıcak Gelişme

Şike Davasında Sıcak Gelişme
Gençlik ve Spor Bakanlığı, şike davasında itiraz dilekçesini geri çekti.

Şike davasında 48 sanığın ceza aldığı, 44 sanığın beraat ettiği karara geçtiğimiz ay itiraz eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, itiraz dilekçesini geri çekti. İtirazın geri çekildiğinin belirtildiği dilekçede, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın davada müdahil olmadığı hatırlatıldı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike davası ile ilgili gerekçeli kararını açıklamasının ardından, geçtiğimiz ay Bakanlık'tan itiraz geldi. Yargıtay'a gönderilmek üzere mahkemeye gönderilen dilekçede itirazın 'Gençlik ve Spor Bakanlığı adına İstanbul Muhakemat Müdürlüğü' tarafından yapıldığı bildirildi.

Konu bölümüne 'Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hk.' yazılı dilekçede yargılama sonucu şike ve teşvik suçlamasından verilen beraat kararlarının hukuka aykırı olduğu belirtildi ve kararın bozulması talep edildi.

BAKANLIK İTİRAZDAN VAZGEÇTİ

Geçtiğimiz günlerde, Bakanlık adına itiraz dilekçesini sunan avukat Erdenur Baykal, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe daha sundu. Dilekçede Bakanlığın itirazdan vazgeçtiği belirtildi.

Avukat Baykal tarafından mahkemeye sunulan dilekçede eylemin doğrudan kamu düzenini bozan eylem olduğu ve adli makamlarca takip edildiği belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanlığının davada müdahil olmadığı hatırlatılan dilekçede yapılan itiraz dilekçesinin geri çekildiği belirtildi.

15 EKİM'DE İTİRAZ EDİLMİŞTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı 48 sanığın ceza aldığı, 44 sanığın beraat ettiği karara şike davası kararına 15 Ekim 2012'de itiraz etmişti. İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen dilekçede 43 futbolcunun cezalandırılması istenmişti.