Şike soruşturmasında 15 tutuklama

Şike soruşturmasında 15 tutuklama
Futbolda şike iddiaları ile ilgili olarak dün Devlet Onur madalyalı eski milli futbolculardan Fatih Akyel, Ali Rıza Güntekin, Tepecikspor Kulübü Başkanı Temel Eyüpoğlu ile Konyaspor kalecisi ...

Futbolda şike iddiaları ile ilgili olarak dün Devlet Onur madalyalı eski milli futbolculardan Fatih Akyel, Ali Rıza Güntekin, Tepecikspor Kulübü Başkanı Temel Eyüpoğlu ile Konyaspor kalecisi Recep Öztürk'un tutuklanmasından sonra, bugün de İstanbul Organize Suçlar Şubesi'nde gözaltında bulunan 8 şüpheli daha Sarıyer Adliyesine sevk edildi. Bu kişilerden Akyel'in menajeri Metin Korkmaz, futbolcu Murat Cici, Muttalip Kandemir ve Eser Şen tutuklandı. Akşam saatlerinde ise mahkemeye sevk edilen Ramazan Taşkara, İskender Aycan, Faik Demir, Ferdi Tatlı, Mustafa Bedir, Savaş Polat ile Ali Kemal Genç'in tutuklanmasına karar verildi.

Böylece tutuklananların sayısı 15 oldu.

Futbolda şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan sekizi daha Sarıyer Adliyesine gönderildi.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan sekizinin daha İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Bu kişiler, Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi.

AKYEL'İN MENAJERİ DE TUTUKLANDI

Futbolda şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Sarıyer Adliyesi'ne getirilen sekiz kişiden dördü tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanarak Sarıyer Adliyesi'ne getirilen Murat Atay, Murat Cici, Eser Şen, Abdullah Kulak, Metin Korkmaz, Fatih Erge, Muttalip Kandemir ve Özal Aygan soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fazıl Aslanalp tarafından sorgulandı.

Savcı Aslanalp, Cici, Şen, Korkmaz ve Kandemir'i tutuklanmaları istemiyle Sarıyer Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk ederken diğer dört kişiyi serbest bıraktı. Futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Murat Cici, Metin Korkmaz, Muttalip Kandemir ve Eser Şen tutuklandı.

5 KİŞİ MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen iki kişi tutuklandı.

Sarıyer Adliyesinde, savcılık sorgularının ardından Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen Savaş Polat ile Ali Kemal Genç'in tutuklanmasına karar verildi.

Güney K, Enis İ. ve Evren Nuri T. ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

EMNİYETTE ŞÜPHELİ KALMADI

Futbolda şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan sekizi daha Sarıyer Adliyesi'ne gönderildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan sekizinin daha İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Bu kişiler, Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi.

AKYEL'İ TUTUKLATAN ÜÇ MAÇ

Şike soruşturmasında tutuklanan ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ sahibi eski milli futbolcu Fatih Akyel'e, 2007 ve 2008 yıllarında oynanan 3 maçla ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi. Akyel şike suçlamalarını ve para aldığı iddialarını reddederken, 2007 yılında oynanan Ankaragücü maçında ise hiç oynamadığını söyledi.

AKYEL'E SORULAN MAÇLAR

8 Ekim 2007: Ankaragücü-Kasımpaşa (2-2), 30 Mart 2008: Kasımpaşa-Sivasspor (0-4), 19 Nisan 2008: Bursaspor – Kasımpaşa (1-0)

AKYEL KENDİSİNİ SAVUNDU

Akyel, telefon görüşmeleri olduğu iddia edilen ve aynı operasyonda tutuklanan organizatör Ali Rıza Gültekin ile Almanya’da tutuklanan bahisçi Nurettin Günday’ı tanımadığını öne sürdü:

“Metin Korkmaz benim menajerimdir, kendisiyle en son 5 ay önce görüştüm, transferime yardımcı olmuştu. Benim dışımda ünlü bir futbolcunun daha menajerliğini yapmaktadır. 2008 yılındaki Kasımpaşaspor ile Sivasspor arasında yapılan maçında sahaya takım kaptanı olarak çıktım. 4-0 yenildik. Ama benim bu maçla ilgili Metin Korkmaz’la bir telefon görüşmem yoktur. Ali Rıza Gültekin ve Nurettin Günay isimli şahısların konuşmaları olduğunu dokümanlardan öğrendim. Bu şahısları da tanımıyorum. Konuşmalarında ismimin neden geçtiğini bilmiyorum.”

'O MAÇTA HİÇ OYNAMADIM'

2007 ve 2008 yıllarında oynanan Bursasapor -Kasımpaşa ve Ankaragücü-Kasımpaşa maçlarında manipülasyon olmadığını belirten Akyel, Ankaragücü maçında da hiç oynamadığını söylediği öğrenildi.