Silah Kaçakçıları Tutuklandı

Silah Kaçakçıları Tutuklandı
Silah kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla Rize, Trabzon ve Aydın'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 11 zanlıdan 10'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin Trabzon ve Aydın emniyet müdürlükleri ekipleriyle ortaklaşa düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınarak Rize Adliyesine sevk edilen 11 zanlı mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan Osman A. (32), Murat A. (30), Muhammet A. (31), Recep A. (37) Cumali G. (31), Ahmet Y. (25), Selim Y. (31), Nuri Ö. (41), Sami T. (24) ve Hasan Ö. (34) çıkarıldığı mahkemece ''silah ve mühimmat kaçakçılığı yapma, satın alma, aracılık etme, taşıma, imal etme'' suçlarından tutuklandı, K.K. (35) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Rize kent merkezi ile Ardeşen, Pazar ilçeleri ve bazı köylerinin yanı sıra Trabzon ile Aydın'da 10 ayrı noktada emniyet güçlerince eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı belirlenen 11 kişi ile durumu şüpheli görülen 2 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonlarda 4 silah imalathanesi ortaya çıkarılmış, 19 adet el yapımı tabanca, 2 tüfek, tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmişti.

Operasyonda durumlarından şüphelenilerek gözaltına alınan ancak tesadüfen olay yerinde bulunduğu belirlenen R.E. (46) ile A.S. (39) serbest bırakılmıştı.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/rizede-buyukoperasyon-11367.htm