Şimdi Birlik Zamanı

Şimdi Birlik Zamanı
Bank Asya 1. Lig'de sahasında Bucaspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Ümit Kayıhan, ligde kalma yolunda Bucaspor karşısında alacakları galibiyetin kendilerini çok rahatlatacağını söyledi.

Kayıhan, yaptığı açıklamada, futbolcular için bazı yenilgilerin çok önemli olduğunu belirterek, ''Ligin ilk yarısında Bucaspor'dan 6-1 gibi ağır bir yenilgi aldık. O karşılaşmayı ben de izlemiştim. Çaykur Rizespor için çok kötü bir neticeydi. Futbolun içerisinde böyle rövanşlar vardır. Mutsuz ve ağır yenilgilerden sonra teknik ve taktiğin üzerine çıkan düşünceler vardır. Bunlar futbolcuların içinde saklıdır. Bu maçta da futbolcuların böyle düşünceleri olacaktır'' dedi.

Bucaspor maçının ligdeki konumları itibariyle çok önemi olduğuna dikkati çeken Kayıhan, şunları kaydetti:

''Bucaspor maçı birlik ve bütünlüğün sağlandığı bir maç olmalı. Bucaspor karşısında alacağımız galibiyet bizi çok rahatlatacaktır. Ligde kalma yarışı veren diğer takımların maçlarının sonuçları bizi ilgilendirmeyecek. Aksi bir sonuçta kulağımız diğer maçlarda olacak. Bu nedenle birlik ve beraberlik içerisinde 90 dakika sahada futbolun gerektirdiklerini yerine getirerek savaşmalıyız. Taraftarlarımızdan istediğim, futbolcularımıza destek olarak onların sahadaki mücadele gücünü artırmaları. Onların pozitif desteği futbolcuların azmini artıracaktır.''