Sınav Stresi Samsun'da Can Aldı

Sınav Stresi Samsun'da Can Aldı
Samsun'da bugün YGS girmeye hazırlanan lise öğrencisi 18 yaşındaki Damla Orhan, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Samsun'da bugün Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girmeye hazırlanan lise öğrencisi 18 yaşındaki Damla Orhan, sınav stresi nedeniyle sabah kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan Damla Orhan'ın kesin ölüm nedeninin, otopsiden sonra belirleneceği belirtildi. Genç kız tabutuna sarılı gelinliğiyle son yolculuğuna uğurlanırken ailesi ve arkadaşları gözyaşına boğuldu.

Merkez İlkadım ilçesi Bahçelievler mahallesinde oturan, 2 çocuklu, 47 yaşındaki Ayhan Orhan ve 46 yaşındaki Ayla Orhan çiftinin kızları Damla Orhan, bugün gireceği YGS nedeniyle sabah saat 05.00'te annesini uyandırdı. Annesi ile birlikte sabah namazı kılan Damla Orhan, daha sonra kahvaltı hazırlanana kadar odasına gidip yatağına uzandı.

Bu sırada fenalaşan genç kız, ailesinin çağırdığı ambulansla özel bir hastanenin acil servisine kaldırdı. Kalp krizi geçirdiği şüphesiyle burada genç kıza müdahale yapıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 19 Mayıs Lisesi Türkçe-Matematik Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Damla Orhan, kurtarılamadı.

damla-orhan-samsun.jpg

Damla Orhan'ın cesedi otopsi için Gazi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcının işlemlerinin ardından genç kızın cenazesi evinin önüne getirildi. Tabutuna gelinlik örtülen Damla Orhan, için komşularından ve yakınlarından helallik alındı ve dualar yapıldı. Genç kızın ailesi, yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldular. Vatandaşlar, öğrencilerin sınav stresi yaşadığını belirterek, bu sınavların biran önce kaldırılmasını istediler. Damla Orhan'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Atakum ilçesinin Aksu köyüne götürüldü.

damla-orhan-samsun-cenaze-6.jpg

damla-orhan-samsun-cenaze-5.jpg

damla-orhan-samsun-cenaze-1.jpg

Kızları Damla Orhan'ın ölüm haberini alan annesi ve 22 yaşındaki ablası Duygu Orhan, sinir krizleri geçirdi. Damla Orhan'ın eniştesi Davut Çatalsakal, "Sınav heyecanını bir yıldır yaşıyordu. Ailesi sınav nedeniyle çok sıkmıyordu. Ama Damla içine atan bir çocuktu. Sınav yükü ona ağır geldi. Kaldıramadı" diye konuştu.

Damla Orhan hayatta olsaydı YGS'ye, Ticaret Meslek Lisesi'nde girecekti.

damla-orhan-samsun-cenaze-2.jpg

damla-orhan-samsun-cenaze-3.jpg

damla-orhan-samsun-cenaze-4.jpg