Sinop'ta Off-Road Şampiyonası Orman Etabı Başladı

Sinop'ta Off-Road Şampiyonası Orman Etabı Başladı
Rize'den de off-roadçuların katıldığı Türkiye Off-Roaad Şampiyonası 3. Ayak yarışları Sinop'ta orman etabı ile başladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) organize ettiği ve Sinop Off-Road Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı Türkiye Şampiyonası 3. Ayak yarışları orman etabı ile start aldı. Sinop’un Akliman mevkisinde yapılan yarışların startını Sinop Vali Yardımcısı Kay Çelik ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Haşim Murat Öztürk verdi. Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ise Off-Roadyarışlarının Sinop'ta yapılmasını sağlayanlara teşekkür ettiği konuşmasında benzer faaliyetleri Rize ve Çanakkale’de izlediğini kaydetti.

sinopta-off-road-sampiyonasi-orman-etabi-basladi1.jpg

Şampiyonaya Rize, Ankara, Denizli, Alanya, Sakarya, Tekirdağ, İstanbul ve Trabzon’dan katılan özel tasarlanmış 21 araç, 9.6 kilometre uzunluğunda toplamda üç start ve üç turdan oluşan zorlu etapta kıyasıya yarıştı. Yarışmanın yapıldığı Akliman ormanlarında bir kaplumbağa yürürken görüntülendi. Öte yandan protokol de cip ile orman etabını gezdi. Vali yardımcısı Kaya Çelik ve Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya kendileri için tahsis edilen araç ile orman etabını gezerek yetkililerden teknik bilgi aldı.

sinopta-off-road-sampiyonasi-orman-etabi-basladi2.jpg

Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, “İlimizde bu tür faaliyetlerin yapılması elbette artı değerler katacaktır. Bugün için böyle bir organizasyonu gerçekleştiren tüm yetkililere, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten benzer faaliyetleri Rize ve Çanakkale’de izlemiştim. Burada yapılan organizasyonda fevkalade güzel olduğunu gördüm. Sağ olsun arkadaşlar da araziyi ve yol durumunu görmemizi sağladılar. Ben tüm Sinopluları bun tür faaliyetlere destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Vali yardımcısı Kaya Çelik ise organizasyonun Sinop’a turizm anlamında katkı sağladığını dile getirirken, “Türkiye Şampiyonası 3. Ayağı Sinop’ta yapılıyor. Bu faaliyetlerde 2015 yarışlarını Sinop’a aldıran Sinop Off-Road Kulübü’nü tebrik ediyorum. Aynı zamanda da ilimizde turizm açısından da doğa güzelliklerinin tanıtımı açısında da çok güzel bir faaliyet oldu. Yarışmacı arkadaşlarda çok güzel bir doğada yarışma imkanı buldu. Ben hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Vali Yardımcısı ve Cumhuriyet Başsavcısı yaptıkları açıklamanın ardından etabı gezmeye devam etti. Şampiyona Pazar günkü seyirci etabı ile devam edecek.

sinopta-off-road-sampiyonasi-orman-etabi-basladi-3.jpg