Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Ab-batı Balkanlar Zirvesi’ne Katılmama Kararını Gözden Geçirecek

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Ab-batı Balkanlar Zirvesi’ne Katılmama Kararını Gözden Geçirecek
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 6 Aralık'ta Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenecek AB-Batı Balkanlar Zirvesi'ne katılmama kararını gözden...

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 6 Aralık'ta Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenecek AB-Batı Balkanlar Zirvesi'ne katılmama kararını gözden geçireceğini söyledi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Belgrad'a gelen AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile bir araya geldi. Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin, Sırp milletvekillerinin onayını almadan seçimlerde en az oyu alan Nenad Rasic'i bakan olarak atamasına tepki göstererek, Tiran'da yapılacak zirveye katılmayacağını açıklayan Sırp lider konuyu başbakan Ana Brnabic ile görüştüğünü ve AB'nin Sırbistan'ın zirveye katılmasının büyük önem arz ettiği kanaatinde olduğunu ifade etti. Vucic, "Varhelyi'ye bir kaprisin söz konusu olmadığını söyledim. Eğer söz hakkı tanınacaksa, kararımızı tekrar gözden geçirebilir veya iptal edebiliriz" dedi.

Varhelyi ise Avrupa'nın kritik bir dönemeçte olduğunu hatırlatarak, Sırbistan'ın zirveye katılımının önemine dikkat çekti. Genişlemenin, AB'nin en önemli önceliklerinden biri olduğunu aktaran Varhelyi, Tiran'daki zirvenin tam da bu nedenle düzenlendiğini ifade etti.

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.