Şırnak'ta Çatışma: 1 Şehit

Şırnak'ta Çatışma: 1 Şehit
Şırnak'ta güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ndeki Düğün Dağı bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 Uzman Çavuş şehit oldu.

Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'nün Kuzey Irak sınır bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine dün gece bir grup PKK'lı terörist tarafından ateş açıldı.

Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle başlayan çatışma gece geç saatlere sürdü. Çatışmada açılan ilk ateşte kimliği henüz belirlenemeyen bir uzman çavuş şehit oldu.

Şırnak'taki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay'ın (29) Malatyalı olduğu öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Kemal Aktay'ın memleketi Doğanşehir ilçesi Günedoğru Köyünde acı haberin duyulması üzerine yakınları baygınlık geçirerek, gözyaşlarına boğuldular.

Aktay'ın 5 yıllık uzman çavuş olarak görev yaptığı ve bekar olduğu öğrenildi.

Kobra helikopterlerinin havadan destek verdiği operasyon bölgesine Sikorsky helikopterleri ile jandarma komandolar indirilirken, Gülyazı Jandarma Karakolu'ndan teröristlerin kaçabileceği alanlara top atışları yapıldı. Kuzey Irak sınırının bir çok noktasında başlatılan hava destekli operasyonlara devam ediliyor.

Şehidin saat 12.00'de 23. Jandarma Sınır Tümen komutanlığında yapılacak cenaze törenin ardından memleketine gönderileceği bildirildi.