Şırnak’ta Terörün Yıktığı Evlerin Yenisilerinin Yapımına Başlandı

Şırnak’ta Terörün Yıktığı Evlerin Yenisilerinin Yapımına Başlandı
Şırnak'ta, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle ev ve iş yerleri ağır hasar görenler için Toplu Konut İdaresince (TOKİ), bin 268 konut ve...

Şırnak'ta, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle ev ve iş yerleri ağır hasar görenler için Toplu Konut İdaresince (TOKİ), bin 268 konut ve 116 iş yerinin temeli atılırken, vatandaşlar yapım çalışmalarını memnuniyetle karşıladı.

Şırnak'ta, terör örgütü PKK'nın saldırılarında ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar için yaptırılan bin 268 konut ve 116 iş yerinin temeli geçtiğimiz günlerde atıldı. Temel atma çalışmalarının başlamasını memnuniyetle karşılayan vatandaşlar, temellerin atılmasıyla beraber o umutsuzlukların da ortadan kalktığını belirtti. Resul Koluman, isimli vatandaş, "Terör olayları nedeniyle huzur operasyonu yapıldı. Allah şükürler olsun huzur operasyonu bittikten sonra yıkılan evlerin yerine yeni binaların yapılması noktasında çalışmaların başladı. Gerçekten bir mağduriyet vardı. Toplamda yaklaşık 5 bin ev için yıkım kararı vardı. Bu evlerde oturan insanlar mağdur olmuştu. Sayın Vali Yardımcımız ve Belediye Başkanvekilimiz Turan Bedirhanoğlu tarafından yer teslimi ve tören atma töreni yapıldı. Bin 268 konut ve 116 iş yeri ilk etapta yer teslimi yapıldı. Şu an çalışmalar başladı. İkinci etabında yer teslimi on gün içinde yapılacağına dair bilgiler var. İnşallah onlarda yapıldıktan sonra çok güzel, yaşanılabilir bir şehrimiz, memleketimiz olacak. Vatandaşların üzerinde bir kırılganlık, bir umutsuzluk vardı. Ama temellerin atılmasıyla beraber o umutsuzlukta kalktı. Biz inanıyoruz daha güzel olacak. Allah devletimize ve hükümetimize zeval vermesin. Çalışmaların başlamasıyla bir canlılık var. Bu noktada vatandaşın üzerindeki umutsuzlukta kırıldı. Bu çalışmaların bitmesiyle beraber gençlik alanları, gençlik çalışmaların yapılacağı alanlar çoğalacak" dedi.

Mehmet İnal adlı vatandaş ise, "Vatandaşlar, "Acaba tekrardan memleketimiz, şehrimiz eski haline gelecek mi?" diye düşünceleri vardı. Yapılan temel atma töreniyle beraber başta ben olmak üzere halkımız ümitlendi. Devletimiz ve hükümetime karşı güvenleri tazelenmiş olup, bununla beraber yeni iş yerlerin, sosyal ve kültürel faaliyetlerin, alışveriş merkezlerin olacağını biliyoruz. Eskiye nazaran daha modern ve daha güzel bir şehir olacağı kanısındayız. Devletimize ve hükümetimize güvenimiz sonsuzdur" diye konuştu.

(Melih Yiğit/İHA)

Şırnak’ta Terörün Yıktığı Evlerin Yenisilerinin Yapımına Başlandı

Şırnak’ta Terörün Yıktığı Evlerin Yenisilerinin Yapımına Başlandı

Kaynak:IHA