Sisli yolda 30 araç birbirine girdi (VİDEO)

Sisli yolda 30 araç birbirine girdi (VİDEO)
Yoğun sis neticesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında; yaklaşık 30 araç birbirine girdi. Kazada çok sayıda yaralı olduğu belirtilirken, olay yerine polis ekipleri ve ambulanslar sevk edildi.

Çorlu'da yoğun sis nedeniyle meydana gelen trafik kazasında iki ayrı istikamette seyreden 30 araç kaza yaptı. Kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Çorlu - Edirne çevre yolu Sağlık Mahallesi kesiminde meydana gelen kazaya 30 araç karıştı. Sis nedeniyle kaza yerine ulaşmakta güçlük çeken polis ekipleri kaza mahalline ulaşınca kazaya karışan araç ve yaralı sayısını tespit etmek için uzun süre uğraş verdi. Duble yol olan çevre yolunun her iki istikametinde de seyreden araçların sis nedeniyle kaza yaptıkları, kazalarda 10 kişinin yaralandığı, yaralıların Çorlu Devlet Hastanesi ile Özel Çorlu Şifa Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındıkları kaydedildi.

Sabahın ilk saatlerinde meydana gelen kazada araçlar adeta yumak oluşturdu. Çorlu`nun yanı sıra Silivri ve Çerkezköy`den de sağlık ekiplerinin her ihtimale karşı olay yerine sevk edildiği kazalarda 3`ü bayan toplam 10 kişinin yaralandığı, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kaza bilgisini alır almaz Çorlu Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve İlçe Kaymakamı Ali Dursun da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Dursun ve Müdür Taş görev yapan ekiplerden kazayla ilgili bilgiler aldı.

Kazaya karışan araçların sürücüleri ise yoğun sis ve yanan çöplüğün kazaya neden olduğunu öne sürdüler. Kimi sürücüler kazanın şaşkınlığını yaşarken, kimileri de yaşadıkları şoku atlatmaya çalıştılar. Sürücüler; "Sis nedeniyle oldu. Kaza yapan araçları görmedik biz de kaza yaptık" dediler. Kazaya karışan bir başka sürücü ise; "Bölgede hem sis var hem de yanı başımızda çöplük var. Yanan çöplük dumanı da yola gelince görüş alanı düştü ve kaza kaçınılmaz oldu" şeklinde konuştu.

kaza-corlu-1.jpg

Kaza yerine gelen Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Kaza Kırım Ekipleri de birbirine giren araçları ayırmaya çalıştı. Meydana gelen kaza nedeniyle Çorlu çevre yoluna hem İstanbul hem de Edirne yönlerinden girişler kapatıldı ve araç geçişine izin verilmedi.

Diğer yandan her iki yönde de trafiğe kapatılan yolun yeniden ulaşıma açılması için ilçe genelinde bulunan tüm çekiciler kaza yerine sevk edildi. Çekicilere yüklenilen araçların tek tek kaldırılmasının ardından yol trafiğe açıldı.