Sivas’ta Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Sivas’ta Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor
Sivas İl Özel İdaresi karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Sivas İl Özel İdaresi karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 82 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl genelinde etkisini gösteren kar yağışının ardından ulaşıma kapalı bulunan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Şu ana kadar yaklaşık 20 bin kilometrenin üzerinde köy yolunda karla mücadele çalışması gerçekleştiren Sivas İl Özel İdaresi, bu çalışmaları 34 adet greyder, 11 adet dozer, 27 adet destek aracı, 20 adet yükleyici, 10 adet kar bıçaklı kamyon, 3 adet rotatif ve 202 personel ile yürütüyor. Ekipler, kapalı olan 82 köy yolunu ulaşıma açmak için çaba sarf ediyor. Sürgün nedeniyle zaman zaman kapanan yolların İl Özel İdaresi tarafından birkaç gün içerisinde açılması planlanıyor. Yapılan yol açma çalışmalarında hastalık, doğum, ölüm olan ve taşımalı eğitim yapılan köy yollarına öncelik veren ekipler, birçok vakaya anında müdahale ederek köy yollarını kısa sürede ulaşıma açıyor.

Karla mücadele personelleri, zorlu kış şartlarında vatandaşa hizmet etmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Ağır kış şartlarının hakim olduğu ilimizde köy yollarının ulaşıma açılması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. Hangi saatte olursa olsun bölgeye en kısa sürede ulaşarak köy yollarını ulaşıma açıyoruz" dediler.

Vatandaşlar ise, Türkiye'nin en çok kar yağışı alan illerinden biri olan Sivas'ta İl Özel İdaresi'nin köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söylediler. Karla mücadele çalışmalarında görev alan personellere teşekkür eden vatandaşlar, "Devletimiz her zaman yanımızda. Bizlere destek olan ve sorunlarımızı çözen idarecilerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

Sivas’ta Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Sivas’ta Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Kaynak:IHA