Sivas’ta Olmaz Denileni Başardılar, Yamaç Paraşütü Yaptılar

Sivas’ta Olmaz Denileni Başardılar, Yamaç Paraşütü Yaptılar
Sivas'ta yamaç paraşütü yapmayı başaran beş kafadar şimdi bu sporu kentte yaygınlaştırmaya çalışıyor.

Sivas'ta yamaç paraşütü yapmayı başaran beş kafadar şimdi bu sporu kentte yaygınlaştırmaya çalışıyor.

Sivas'ta yamaç paraşütü, rakımın yüksekliği ve esen sert rüzgardan dolayı tehlikeli olduğu düşünülerek yapılmıyordu. Ancak bir kadının öncülüğünde beş kişi Bayraktepe'yi mesken tutup yamaç paraşütü yapmayı başardı. Beş cesur sporcu olmaz denileni başardıktan sonra şimdi de kurdukları Sivas Havacılık Kulübü ile Sivas'ta yamaç paraşütü sporunu yaygınlaştırma çalışıyor.

Sivas'ta yamaç paraşütünün öncülerinden olan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi hemşirelerinden Sultan Uzun, Sivas'ta önce pilot sayısının ardından ise kadın pilot sayısının artmasını istediğini söyledi. Sultan Uzun, "2010 yılından bu yana yamaç paraşütü yapıyorum. Bu spora ilk başladığımda çevremden farklı tepkiler adım. Tehlikeli ve riskli olduğunu düşündüklerinden sevdiklerim yapmamı istemediler. Beni izleyip güvenli olduğunu gördükten sonra bana destek oldular. Bu sporla ilgili ülkemizdeki en büyük eksiklik bayan sporcuların sayısının çok az olması. Bayanların sayısının arması gerekiyor. Sivas'ta ilk önce pilotlarının sayısının artması ardından ise bayan sporcuların sayısının artmasını istiyorum" diye konuştu.

SAYILARI BİR ELİN PARMAKLARI KADAR.

Türkiye'de bir çok kentte yamaç paraşütü yapılırken Sivas'ta bu sporu yapanların sayısı şimdilik bir elin parmaklarının sayısını geçmiyor. Üç yıldır yamaç paraşütü yapan ortaokul sosyal bilimler öğretmeni Mehmet Yalman, "Son üç yıldır bu sporu yapıyorum. Yaş itibariyle biraz geç başladım. Bu konuda yakın çevremden de bu yaşta bu sporun yapılamayacağı yönünde eleştiriler aldım. Ancak uçmak benim çocukluğundan bu yana hayalimdi. Sivas'ta bu spor yaygın değil. Burada bu sporu bir elin parmakları sayısı kadar kişi yapıyoruz. Biz bu sporu geliştirmek için canla başla çalışıyoruz. Sivas'ta bir çok insan bu sporu yaptığımızdan haberdar değil. Öyle ki yakın arkadaşlarımız bile uçtuğumuzu duyunca hayretle karşılıyor. Sivas'ta bu sporun yapıldığına inanamıyorlar. Sivas rakım olarak yüksekte bulunan bir il. Deniz kıyısındaki kentler gibi her zaman uçmaya elverişli havayı burada bulmam mümkün değil ama gerçekten biz profesyonelde bu işi yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar da tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalmadık" dedi.

Kaynak:IHA