Siyah Çayda Tadım Eğitimi Yapıldı

Siyah Çayda Tadım Eğitimi Yapıldı
RTB Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı personeli ve çay sektörünün kalite biriminde çalışan personele yönelik Siyah Çayda Duyusal Analiz (Tadım) Eğitimi yapıldı.

Rize Ticaret Borsasının ev sahipliğini yaptığı ve 2 gün süren Siyah Çayda Duyusal Analiz (Tadım) Eğitimi gerçekleştirildi.

Tadım Uzmanı Akın Kamiloğlu, eğitimde, çayın tanımı, çay çeşitleri, çayın üretim aşamaları,  dünyada ve Türkiye’de çay tadımı hakkında genel bilgi verdi. Eğitimde ayrıca, Türk çayı, yabancı menşeili çaylar, yabancı madde katkılı çaylar, doğal bitki katkılı çaylar, proses eksikliği olan çayların tadımı yapıldı.

siyah-cayda-duyusal-analiz-tadim-egitimi-yapildi-1.jpg

RTB Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı personeli ve çay sektörünün kalite biriminde çalışan personelin katılımı ile gerçekleşen eğitimde, çayın tarladan bardağa kadar gelen süreç gözden geçirilip olası sorunlar, çözümler hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.   Eğitim süresince 90-100 nevi arasında tadım yapılan çaylardaki olası hatalar, duyusal analiz değerleri, prosesteki hataların çaya nasıl yansıdığı eğitime katılanlara anlatıldı.

siyah-cayda-duyusal-analiz-tadim-egitimi-yapildi-3.jpg

Türk Çay sektöründe kalitenin arttırılması, üretim aşamalarındaki hataların önlenmesi için  Çay tadım uzmanları periyodik aralıklarla bir araya gelip benzer eğitimlerin yapılması huşunda ilke kararı aldılar.

siyah-cayda-duyusal-analiz-tadim-egitimi-yapildi-4.jpg

siyah-cayda-duyusal-analiz-tadim-egitimi-yapildi-2.jpg