Siyasetin Zirvesi Süper Ligin Dibinde

Siyasetin Zirvesi Süper Ligin Dibinde
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinin takımları Süper Ligde can çekişiyor…

Biri Cumhurbaşkanı biri Başbakan… Onlar Türkiye’yi yöneten iki başarılı isim… Ancak onların bu başarısı memleket takımlarının uzağından yakınından geçmemiş adeta Karadeniz’de gemiler batmış… Zira; gerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gerekse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Süper Ligde yer alan memleket takımları ligin dibine demir attı ve Süper Ligde kalmak için can çekişiyor…

Başbakan Erdoğan’ın memleketi Rize, Süper Ligde Çaykur Rizespor olarak mücadele ederken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün memleketi Kayseri ise Süper Ligde 2 takımla temsil ediliyor Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor. Ancak bu üç takımda 20. haftası geride kalan Süper Ligde son 3 sırada yer alıyor. Bir başka deyişle lig 20 haftadan ibaret olsaydı Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, futbolda küme düşecekti.

Başbakan Erdoğan’ın memleketinin takımı Ç.Rizespor, 5 yıllık Süper Lig özlemine geçen sezon son vermiş ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün memleketinin takımlarından Kayseri Erciyesspor ile PTT 1.Ligde ilk iki sırayı paylaşmış ve ipi göğüsleyerek birlikte Süper Lige yükselmişti. Ancak PTT 1. Ligdeki başarılarını Süper Ligde tekrarlayamayan iki ekip Cumhurbaşkanı Gül’ün memleketinin diğer bir takımı olan Süper Ligin gediklilerinden Kayserispor ile birlikte 20. haftayı son 3 sırada tamamladı.

Ç.Rizespor ligde 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 18 puanla 16. sırada yer alırken K.Erciyesspor 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 mağlubiyetle topladığı 13 puanla 17., Kayserispor ise 2 galibiyet, 7 beraberlik ve 11 mağlubiyetle 13 puanla 18. ve son sırada yer alıyor.

İŞTE 20. HAFTA PUAN DURUMU

1.20140211010336.jpg