Sizce Bu Bina Kime Ait?

Sizce Bu Bina Kime Ait?
Rize'de Kamu malı olan bu bina ne ihtiyaca cevap verebiliyor ne de temsil ettiği makama yakışıyor.

O dökülen ve ihtiyaca cevap veremeyen bina Rize'nin İkizdere ilçesinin İlçe Kaymakamlığı'na ait...

1954 yılında İkizdere’nin ilçe olmasıyla hizmete giren Kaymakamlık Binası yıllar itibariyle birçok onarım ve tadilat geçirdi. Binadaki sorunlar sürekli tadilat ve onarım çalışmalarıyla sınırlı değil. Binada tadilat ve onarım çalışmalarının yanısıra büro sıkıntısı da mevcut.

Bir bodrum katı olmak üzere 2 katlı olan binanın giriş katı İkizdere Adliyesine ait. Hâkim, savcı odaları, yazı işleri, İlçe Seçim Kurulu ve duruşma salonunun bulunduğu birinci katta Tapu Müdürlüğü ile İlçe Özel İdare Müdürlüğü de üst katta yer olmadığı için çalışmalarını burada yürütüyor.

İkizdere’ye yeni bir Kaymakamlık Binası yapılmasının gerekli olduğunu söyleyen vatandaşlar  "Kaymakamlık binamız dökülüyor. Her yıl tamir edilen bina çok harap vaziyette. Bina olarak kullanım ömrünü de doldurduğuna inanıyoruz yenilenmesi lazım" sözleriyle görüşlerini ifade ediyor.

kaymakamlik-binasi-1.jpg

İkizdereli vatandaşlar ayrıca hizmet için binada olması gereken bazı birimlerin binada yer olmadığı için ilçenin muhtelif yerlerinde bulunduğunu ve bu birimlerin kaymakamlıktan ayrı olmalarının işlerini zorlaştırdığını, yeni yapılacak bir binanın İkizdere'ye yakışır bütün birimleri kapsayacak bir bina olmasını gerektiğini; Rize Valiliği ile İl Özel İdaresinin gereken önemi İkizdere Kaymakamlık Binası için göstereceklerini ve İkizdere'ye yeni bir Kaymakamlık Hizmet Binası yapılacağına inandıklarını ve Rize Valiliği'nden bunu beklediklerini ifade ettiler.

Haber: İsmet KÖSOĞLU