Şok! Çaykur Randevulu Sistemi Kaldırdı

Şok! Çaykur Randevulu Sistemi Kaldırdı
Sütlüoğlu, kurtarıcı olarak sarıldığı randevulu sistemi askıya aldı! Kontenjanı 15 kiloya indiren Çaykur, randevulu sistemi kaldırdığını da mesajla bildirdi

Çaykur’dan üreticilerin cep telefonlarına dün çekilen mesaj şok etkisine neden oldu. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kurtarıcı olarak sarıldığı randevulu sistemi askıya aldı! Kontenjanı 15 kiloya indiren Çaykur, randevulu sistemi kaldırdığını da mesajla bildirdi.

Üreticilerin kayıtlı cep telefonlarına dün gönderilen, “İkinci bir emre kadar randevulu alım sistemine ara verilmiştir. Dekar başına 15 Kg. üretici kontenjanı uygulanacaktır” şeklinde üreticilerin cep telefonlarına geçilen mesajlar şaşkınlığa neden olurken, Çaykur’un ani kararı tepkiyle karşılandı.

2.20130703071620.jpg

Randevu günü gelen üreticiler, konuyu anlayamadıklarını, biçtikleri çayı ne yapacakları konusunda bir bilgi sahibi olamadıklarını ifade ederek, “Çayını randevuyla satan sattı. Sırası yeni gelecek olan ne yapacak? Böyle haksız bir uygulama olabilir mi? Çaykur çiftlik mi? Çaykur SMS ile mi yönetiliyor? Mesajla emir vererek mi koca kurumu idare etmeye çalışıyorlar? Çaykur’un dev sanayi kuruluşları arasında son 3 yıldır 50 basamak birden nasıl düştüğü şimdi daha iyi anlaşılıyor. Mesajla emir vererek Çaykur’u idare edenleri, sayın başbakanımızın da bir mesajla görevden alacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.