Sokağa Çıkma Kısıtlaması Nedeniyle Rize'de Sessizlik Hakim

Sokağa Çıkma Kısıtlaması Nedeniyle Rize'de Sessizlik Hakim
Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 81 ilde 23-24-25 ve 26 Mayıs'ta uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Rize’de sessizlik hakim

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması gece saat 00.00’da Türkiye’nin 81 ilinde başlamıştı. Ramazan Bayramı sebebiyle ülke içi hareketliliğin yaşanmaması için ilan edilen 4 günlük kısıtlamanın amacı virüsü sona erdirmek. Bu kapsamda kısıtlamanın ilk günü olan Arefe Gününde Rize’de ana yollar, cadde, meydan ve parklar boş kaldı.

Polis, Rize genelinde denetim yaparken, Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de kuş ve sokak hayvanlarının aç kalmaması için belirli bölgelere yem bıraktı.

Kentte, İçişleri Bakanlığının genelgesi dışında kalan iş yerlerinin kapalı olduğu görüldü.

Şehir genelinde oluşturulan uygulama noktalarında görev yapan güvenlik güçleri, araçları durdurarak evrak denetimi yapıyor.

Kısıtlamadan muaf tutulan yaş çay üreticileri ile ÇAYKUR fabrika ve alım yeri çalışanları da üretici kartları ile görev kartlarını ibraz ederek çay bahçeleri ile görev yerlerine gidiyor.

Polis ekipleri, kontrol noktalarında durdurdukları araç sürücülerine kentte aralıklarla devam eden yağış nedeniyle hız yapmamaları için uyarılarda da bulunuyor.

Kısıtlamadan muaf tutulanların dışında, dışarıda kimsenin olmadığı görüldü.

sokaga-cikma-kisitlamasi-nedeniyle-rizede-sessizlik-hakim.jpg